avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE ALIMENTARA MINOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE ALIMENTARA MINOR

Buna ziua,
Am divortat in anul 2013, hotararea judecatoreasca fiind cu luna iunie 2013, devenind irevocabila in luna octombrie 2013. Prin hotararea judecatoreasca s-a stabilit stabilirea copilului la mine , autoritatea fiind comuna, pensie alimentara in cuantum de 1/4 din salar. Pana in luna iunie 2014 am locuit impreuna.
De la data hotararii judecatoresti si pana in prezent, nu am primit pensia alimentara pentru copil . Am solicitat la un birou de executare silita , executarea silita a tatalui in baza hotararii judecatoresti in luna iunie 2014. Pana in prezent din executarea silita s-a recuperat o suma de 200 lei. Mentionez ca tatal a lucrat in toata aceasta perioada si a deschis un proces prin care solicita stabilirea domiciliului copilului la el.
Daca ma puteti ajuta cu un sfat , prin care sa opt demara proceduri legale pentru primirea pensiei alimentare, avand in vedere ca nici prin executarea silita nu reusesc sa recuperez suma restanta si nici sa primesc pensia alimentara curenta.

Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:48, 17 Ianuarie 2015
Doar prin executare silita sau sa ii faceti si o plangere penala pt infractiunea de abandon de familie.

De ce nu s-a recuperat mai mult prin executarea silita ?
S-a facut solicitare la firma la care lucreaza,
dar firma nu da curs solicitarii.
Ca firma sa se supuna, trebuie sa apelati la un executor, acesta infiinteaza poprirea pe salariu.
In calitatea lor de terti popriti sunt obligati sa dea curs popririi in baza art.786 Cpc.

In caz contrar se va proceda la validarea popririi in temeiul art.789 Cpc in instanta, hotararea astfel pronuntata constituind titlu executoriu impotriva tertului poprit (societatea la care lucreaza tatal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare dupa actiunea de executare silita luminita_grigore luminita_grigore Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am divortat cu acordul partilor, in octombrie 2011, minorul mi-a fost incredintat mie spre crestere si ... (vezi toată discuția)
Poprire salar fostul sot pensie alimentara dana_1975 dana_1975 Se poate pune poprire pe salarul fostului sot ptc ca pensia alimentara sa intre direct in contul meu? Am luat legatura cu un executor judecatoresc si mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Neplatirea pensiei de intretinere netie netie Subiect: neplatirea pensiei de intretinere-art 305, lit c, cod penal In urma divortului si procesului de custodie,minorul mi-a fost incredintat spre ... (vezi toată discuția)