sunt intr-o ceata totala..:O...fiind functionar public pot sa solicit conducerii institutiei aprobarea unui concediu fara plata pe o perioada de 6 luni din motive personale???in programul meu legislativ, in legea 188/1999 pare ca e abrogat art 95 alin 2 in totalitate dar cautand pe internet am gasit tot felul de trimiteri la acest art...inclusiv o forma a legii in care este abogata numai modificarea acestuia din OUG 105/2009 prin legea 140/2010.#-o
Buna ziua..prob mea suna cam asa...la 25.03.2011 am fost incadrata intr-o institutie ca pers contractual inspector de specialitate grad debutant pe perioada determinata de 3 ani(nu aveam pic de vechime)in compartimentul contabilitate..intre timp am ramas insarcinata si am intrerupt activitatea pe 25.04.2012(ziua in care am si nascut) am fost in CM pana la 01.09.2012 iar la 01.04.2013 m-am reintors la serv in continuare pe post de debutant. La 10.03.2014 am sustinut concurs in aceeasi institutie si am devenit functionar public tot debutant in cadrul compartimentului taxe si impozite avand si atributii de contabilitate.
Intrebarea este...cele 7 luni in care am fost in concediu de crestere copil conteaza la stabilirea transelor de vechime?daca da.. din momentul in care indeplinesc conditia de vechime de 3 ani pot sa primesc cele 3 clase de salarizare in plus la sal de baza(sal minim la bugetari de 900 de la 01.07.2014).
De la resurse umane mi se spune ca sunt debutant si ca "am pierdut" vechimea in munca in mom in care am acceptat postul. Este corect? stiu ca legea spune ca la stabilirea transelor de vechime se va lua in calcul si vechimea in munca in afara sectorului bugetar(nu e cazul meu pt ca eu vechimea o am in aceeasi institutie)