avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public debutant si spor de vechime?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public debutant si spor de vechime?

Buna ziua..prob mea suna cam asa...la 25.03.2011 am fost incadrata intr-o institutie ca pers contractual inspector de specialitate grad debutant pe perioada determinata de 3 ani(nu aveam pic de vechime)in compartimentul contabilitate..intre timp am ramas insarcinata si am intrerupt activitatea pe 25.04.2012(ziua in care am si nascut) am fost in CM pana la 01.09.2012 iar la 01.04.2013 m-am reintors la serv in continuare pe post de debutant. La 10.03.2014 am sustinut concurs in aceeasi institutie si am devenit functionar public tot debutant in cadrul compartimentului taxe si impozite avand si atributii de contabilitate.
Intrebarea este...cele 7 luni in care am fost in concediu de crestere copil conteaza la stabilirea transelor de vechime?daca da.. din momentul in care indeplinesc conditia de vechime de 3 ani pot sa primesc cele 3 clase de salarizare in plus la sal de baza(sal minim la bugetari de 900 de la 01.07.2014).
De la resurse umane mi se spune ca sunt debutant si ca "am pierdut" vechimea in munca in mom in care am acceptat postul. Este corect? stiu ca legea spune ca la stabilirea transelor de vechime se va lua in calcul si vechimea in munca in afara sectorului bugetar(nu e cazul meu pt ca eu vechimea o am in aceeasi institutie)
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 06:55, 3 Iulie 2014
Da, perioada de crestere copil constituie vechime in munca din 2007.
Aratati textul de mai jos geniilor resopective de la resurse umane:

O.U.G. nr. 148 din 3 noiembrie 2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului
ART. 18
(7) Perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelămurire tranșă vechime in muncă korynutza1985 korynutza1985 Bună ziua. Aș vrea vă rog dacă puteți să mă lămuriți în următoarea problemă: Am început să lucrez în luna august,anul 2007.Am fost incadrată ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca dupa concediu de cresterea copilului t_iulya t_iulya Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarea problema. Lucrez in mediu bugetar din 2004 pana in prezent. In aceasta perioada am avut doua concedii de cresterea ... (vezi toată discuția)
Vechime pt calculul sporului de vechime Cristinabv Cristinabv Va rog sa ma lamuriti daca la calculul vechimii in munca necesar modificarii sporului de vechime in munca se iau in calcul urmatoarele perioade trecute in ... (vezi toată discuția)