avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelămurire tranșă vechime in muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelămurire tranșă vechime in muncă

Bună ziua.
Aș vrea vă rog dacă puteți să mă lămuriți în următoarea problemă:
Am început să lucrez în luna august,anul 2007.Am fost incadrată pe studii medii.
De atunci până în prezent am schimbat mai multe locuri de muncă și am fost in concediu de creștere copil,fără a avea nici o zi lipsă,am avut continuitate.
La ultimul loc de muncă m-am angajat in iulie 2015,încadrarea fiindu-mi făcută pe studii superioare(intre timp am terminat o facultate).
Anul trecut in august am implinit 10 ani de muncă și am mers la departamentul Resurse Umane să anunț acest lucru,știind că trebuie să mi se acorde o mărire salarială de 5% si 25 de zile lucratoare de concediu(de la 21 zile lucrătoare cât aveam în prezent).
Doamna de acolo mi-a spus că nu are cum să-mi dea aceea mărire,deoarece la acest loc de muncă am doar 3 ani pe studii superioare și că m-aș incadra la gradația I (între 3 si 5 ani).
Întrebarea mea este următoarea:

Ca să mi se acorde această mărire și zilele de concediu,trebuie sa am cei 10 ani vechime la aceeași instituție,sub aceeași încadrare (studii superioare)?

Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Lucrati in sectorul bugetar sau privat?

Care este vechimea dvs totala in munca , dar perioada de CCC ?
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Buna seara.
Acum lucrez in sectorul bugetar(din 2015).
Vechimea mea totala in munca(privat si bugetar) este de 10 ani si 11 luni.
Multumesc.
Va incadrati la : gradația 3 - de la 10 ani la 15 ani - și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 5%, rezultând noul salariu de bază;

Gradația obținută se acordă cu începere de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-au împlinit condițiile de acordare.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Asa stiam si eu ca ma incadrez la gradatia 3,dar Resursele Umane de la locul de munca imi spun altceva.
De aceea am mai cerut o parere.
O zi buna in continuare.
Ce va spun cei de la R.U. ?

Alte discuții în legătură

Spor vechime 2015 bugetar pmarians pmarians buna ziua, tatal meu este bugetar , angajat la primaria unei comune ca lucrator calificat. are o vechime in munca de 34 ani , ultimii 10 ani ca bugetar. ... (vezi toată discuția)
Angajare si vechimea in munca anterioara AxinteG AxinteG Buna seara, va rog daca ma poate ajuta cineva cu informatii: vreau sa particip la un concurs pentru ocuparea unui post contractual vacant de secretar școală ... (vezi toată discuția)
Acordarea urm nivel gradatia functionar public hajnyci hajnyci Buna ziua! In cazul in care un funct. publ. a ajuns la urmatorul nivel de gradatie, acesta se va adauga la salariu din oficiu sau pe baza de cerere? Va rog sa ... (vezi toată discuția)