avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Activitate Vasilica2003

Activitate Vasilica2003

Răspuns la discuția Model recurs
Buna ziua, va multumesc pentru raspuns.
Intrebarea mea este, trebuie sa platesc taxa de timbru? in Proces este vorba de un fost angajat care pretinde ca mai are de primit bani.Suma pe care trebuie sa o platesc fostului angajat ( conform hotaririi pe care vreau sa o contest) este de aprox 2500Euro.
Daca da cit?
Va multumesc!
Discuție Model recurs
Buna seara,

Intrebarea 1: Apel sau recurs este acelasi lucru?
In sentinta scrie " cu drept de apel in 10 zile de la comunicare" !
Intrebarea 2:Apel sau recurs e acelasi lucru?
Intrebarea 3;Ma poate ajuta cineva cu un model de apel/recurs si ce ar trebui sa contina?
Intrebarea 4: Se trimite tot la Tribunal ? ( sentinta a fost emisa de un Tribunal)

multumesc anticipat
Răspuns la discuția Asociat Unic strain decedat
Va multumesc, am inteles, exista o derogare la cele 20 de zile conf. art. pe care l-ati trimis.
Ma puteti ajuta cu o nota de fundamentare si uin model de preaviz ? am inteles ca trebuie facuta o nota de fundamentare prin care de fapt se constata problema sau problemele cu care se confrunta firma. Pot sa scriu in acea nota de fundamentare ca asociatul unic ca fost radiat? si ca din aceasta cauza nu mai avem organ statutar pentru a functiona?
Va multumesc pentru ajutorul dvs,
Cu respect,
Va multumesc pentru raspunsul promt.
Sa inteleg ca preavizul conf.art.86 din Legea nr.85/2006 este de 15 Zile si nu cit scrie in contractul de munca?

Va rog daca puteti sa ma mai ajutati cu un raspuns, ce se poate intimpla cu administratorul societati in cazul in care Firma se lichideaza / radiaza si ramin datorii la bugetul de stat? pot sa-mi retina din banii personali adica popriri pe cont etc..?
Va multumesc frumos!
Va multumesc de ajutor dl. Freelis, dar trebuie sa respect un preaviz sau cum se procedeaza ca nu se dau detalii in art.65 alin. 1. Ma puteti ajuta cu un model de decizie?

Mersi frumos!
Referitor la intrebarea 1. da, sunt de acord, dar eu de unde platesc salariile daca nu am bani? Si problema e ca genereaza si contributii la bugetele de stat!
2. Nu e cazul sa se numeasca lichidator deoarece pina in prezent sunt achitate la zi datoriile catre bugete.

alta intrebare, daca ma puteti ajuta, Pot desfiinta posturile ca sa nu se mai genereze datorii la bugete? daca da, cit de repede si cu ce articol?
Va multumesc.
Buna ziua,

Am o speta destul de complicata si as dori ca cineva de specialitate sa ma ajute daca stie si poate.
O societate comerciala Romaneasca (SRL) cu capital integral strain si Asociat Unic strain
(asociatul unic este societate comerciala, din Germania) se confrunta cu urmatoarea problema.
Asociatul unic a fost dizolvat acum aprox. un an de zile si noi inca prestam niste servicii pentru asazisii proprietari. Acestia au lichidat insa aceasta societate care "este" asociatul nostru unic. Din pacate ce ceva timp nu ne mai prea incasam banii la timp si avem probleme financiare serioase. mai suntem inca 5 angajati .
Am cerut in instanta dizolvarea deoarece nu mai avem asociat unic.Avem hotarirea de dizolvare favorabila si acum asteptam sa ni se comunice.
Intrebarea 1. in momentul in care primim hotarirea se pot desface contractele de munca? cu ce articol? sau trebuie sa asteptam sa ramina definitiva? Parerea mea este ca degeaba asteptam sa ramina definitiva ( adica 30 de zile) ca asociatul unic tot asa este adica "mort" si problema este ca se genereaza plati catre Bugetul de stat pina in momentul in care se desfac contractele de munca.
Intrebarea 2. Daca ramin datorii catre bugetul de stat ce se intimpla? cine raspunde?

Va multumesc anticipat