avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate serban_o

Activitate serban_o

Nu am schimbat domiciliul in aceasta perioada, am uitat sa precizez.
Va multumesc pentru precizari.
As mai dori o precizare:calculul impozitului datorat(principal) a fost efectuat cu 16%.In mod normal nu ar fi trebuit calculat luand in vedere cota forfetara de 25%?Adica, concret impozitul aplicat sa fi fost 12%?
Ca si calcul : 16%x(100%-25%)=16%x75%=12%
Buna ziua,
As dori sa stiu valoarea istorica (procentuala) a penalitatilor de intarziere aferente unui impozit din venituri din chirii, pentru intervalul Octombrie 2005-Iulie 2014.

Este vorba de un contract de inchiriere valabil 09.2004-10.2005.
Dupa aceasta data contractul a fost reziliat, insa nu s-a achitat impozitul pe venitul din respectivul contract; in consecinta, s-a inceput calcularea de penalitati, care a continuat pana in prezent.
S-a primit adresa de poprire pe cont acum cateva zile cu o suma exorbitanta.
Dupa discutia avuta la administratie (acestia initial nu au gasit adresa de reziliere care fusese deja depusa la ei, dupa care a fost gasita!!!!) s-a refacut calcul, insa avand in vedere perioada foarte mare de timp (aproape 10 ani), insa chiar daca suma s-a redus la jumatate, aceasta este foarte mare, avand in vedere perioada de 10 ani la care se raporteaza.
In fapt ea este reprezentata 98% de valoarea penalitatilor, restul este debit principal.
Se considera justificat de catre acestia ca sa se calculeze in continuare penalitati, avand in vedere ca nu s-a achitat nicio suma din principal.
Precizez ca pana la instituirea popririi nu s-au primit alte notificari prealabile din partea ANAF cu privire la acest debit.
In plus,exista certificate cu debitele la zi, pe zero, in perioada istorica (2014,2013,2012), unde aceste sume/debite nu figureaza.
Cum ma sfatuiti sa procedez, in continuare :
- sa achit debitul integral, dupa care sa solicit anularea penalitatilor si restituirea sumelor
respective?
- sa solicit achitarea principalului de plata si recalcularea sau anularea penalitatilor?
- sa solicit esalonarea intregii datorii?exista aceasta posibilitate pentru persoane fizice?

Exista vreo facilitate acordata persoanelor fixice constribuabili, in vigoare in anul 2014, prin care daca se achita principalul debit, se pot reduce penalitatile?

Multumesc anticipat.