avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Activitate elvenlied

Activitate elvenlied

Tocmai am fost instiinta ca am fost dat in judecata de fosta sotie pentru custodie exclusiva. Motivele invocate sunt lipsa mea de interes fata de minor, ca minorul ar fi afectat psihic si emotional atat de mine cat si de tatal meu, ca as trai cu chirie in concubinaj la alta adresa decat cea la care se afla minorul, ca tatal meu care ma ajuta la cresterea minorului ar fi alcoolic, toate aceste motive fiind false si deci, neavand dovezi. Din cate stiti, cum decurge un astfel de proces de custodie exclusiva, in conditiile in care ambii parinti sunt foarte tineri si fara joburi? Eu de asemenea am pastrat toate mesajele primite de la fosta sotie in care aceasta refuza plata pensiei alimentare.
Am luat legatura cu fosta sotie si am intrebat-o de ce nu plateste pensia alimentara a copilului, iar ea mi-a raspuns ca refuza sa mai trimita vreun ban in contul meu si ca ii pune undeva deoparte doar pentru copil, desi in contractul notarial se specifica clar, ca mama se angajeaza la plata pensiei alimentare in contul tatalui cat si la cheltuielile legate de alimetatia si educatia minorului. Ce pot face in acest caz?
Si deci daca o anunt si ea nu e de acord,pot pana la urma sa o fac?Ea trebuie doar sa stie unde e copilul sau sa fie si de acord?Din cate am inteles nu am nevoie de acordul ei atata timp cat raman in tara,doar sa stie.
Eu cu fosta sotie nu ne intelegem deloc mai ales ca nu a interesat-o de copil si nu s-a tinut de cuvant cu privire la anumite lucruri stabilite intre noi de comun acord.Doresc sa imi mut domiciliul fara a avea acordul ei sau fara a sti deocamdata.Puteti sa imi spuneti ce ar putea sa faca daca afla ca m-am mutat si ea nu este de acord?am inteles ca trebuie sa instiintez autoritatea tutelara daca vreau sa schimb domiciliul dar daca nu vorbesc cu fosta sotie...ce ar putea sa faca ea ulterior?
Iar eu daca ma mut intai pentru a ma angaja si mai apoi sa aduc si copilul la mine,pot sa il imputernicesc pe tatal meu la notar pentru a avea si el "un cuvant de spus" in ceea ce priveste copilul?Si cum pot obtine tutela exclusiva?
Buna ziua am divortat de sotia mea la notar public prin comun acord,fetita noastra in varsta de 1 an jumate a ramas la mine,adica are domiciliul la adresa mea iar tot de comun acord stabilisem o suma simbolica pentru pensia alimentara pe care se angaja fosta sotie sa o plateasca si anume 300 RON/luna.Intrebarea mea este ce se intampla daca ea refuza sa mai achite pensia alimentara (stipulata si legalizata la notar in actele de divort).
Iar a 2-a intrebare , eu daca doresc sa imi schimb domiciliul in alt oras pot sa iau copilul cu mine fara probleme?sau am nevoie de acordul sotiei/autoritatii tutelare.