avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Activitate Noulintreprinzator

Activitate Noulintreprinzator

Va multumesc pentru raspuns. Mai am o intrebare. Daca furnizorul meu vinde en gros papuci cu un pret pe factura si unul mult mai mare in realitate ( de ex el trece 10 lei kg pe factura dar in realitate e 30) cum pot face sa nu platesc asa mare impozit? Pentru ca eu cumpar 10 unitati cu 300 lei dar din factura acele zece unitati ies cu 100 lei. Eu daca le vand cu 600 lei platesc impozit pentru diferenta (600-100 = 500 ) cu toate ca diferenta reala este de 300 lei. Ce parere aveti?
Buna ziua! Va rog daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi. Va multumesc anticipat.
Doresc sa deschid un magazin cu diverse lucruri second hand(folosite) in principiu haine si incaltaminte cumparate en gross la sac(pret per kg). Daca cumva iau marfa din exteriorul Romaniei imi mai trebuie alte acte decat factura ca sa o pot vinde aici in Romania? De asemenea daca cumpar produse si le vand mai scump la mine in magazin pot baga produsele la vanzare doar pe baza bonului? Eventual chiar din afara romaniei? As dori sa lucrez ca vanzator eu si sotia.
M-am gandit sa deschid un II. Nu prea ma pricep la normele fiscale. Am mai avut PFA exact asa cu norma de venit si mi s-a parut cam costisitor dar foarte comod referitor la registre,declaratii,etc.
La II nu stiu cum se procedeaza.Am inteles ca poti avea angajati. Norma de venit pentru codul caen unde vreau sa deschid este foarte mare dupa parerea mea. E undeva la 13000 ron anual. Genereaza foarte mari costuri dupa cum am socotit.
Asa ca m-am gandit sa ma orientez pentru impozitarea cealalta, dupa ce scazi cheltuielile.
Ma adresez dumneavoastra pentru a-mi confirma parerile dar si pentru a ma ajuta cu sfaturi. Pana acum am inteles ca pot avea II si din incasarile pe care (sper) sa le fac scad cheltuielile pe care le am. Asadar din incasari o sa scad chiria pe spatiu, marfa pe care o cumpar ( mentionez ca as vrea sa nu fiu platitor de TVA), salariile si impozitul pentru aceste salarii. Teoretic pe banii cu care raman ar trebui platit 16%,nu? Eu as vrea ca eu si sotia sa fim angajati cu jumatate de norma ca sa fie impozitul de la salarii mic. Dar la sanatate banuiesc ca voi plati ca si la salarul minim pe economie nu? Adica undeva la 60 lei per angajat. La pensii trebuie sa platesc? E obligatoriu? Eu nu as vrea.
De asemenea vreau sa stiu daca acea contabilitate in partida simpla pe care ar trebui sa o tin necesita chiar si colaborarea cu un contabil. Pot sa o tin doar eu completand jurnalul de incasari si plati? Platile pe care le scad din incasari pot fi de exemplu si mancarea pe o zi de la servici?
Si legat de mine, fiind cel care deschide II pot vinde si eu la magazin fara sa fiu angajat? De asemenea platesc si pentru mine la stat impozit si pensii ? Sau teoretic banii care raman dupa plata salariului catre sotie(daca ar fi numai ea angajata la II) si restul platilor reprezinta venitul meu?
In incheierea primului post vroiam sa intreb si daca ar fi mai bine sa fac IF fiind doar eu si sotia. Sau care ar fi diferentele(Eventual si avantajele ) unui IF fata de II?
Daca voi vrea sa angajez si din afara familiei probabil nu voi putea daca e IF.
Va multumesc inca odata celor care vor raspunde.