Nu stiu daca ati observat, dar pe site-ul INM au fost publicate proiectele privind tematica si bibliografia pentru admitere, atat pentru civil si procedura civila, cat si pentru penal si procedura penala.
A fost completata tematica pentru drept civil, iar la toate disciplinele in bibliografie ne sunt indicate spre consultare deciziile ICCJ de admitere pronuntate in solutionarea recursurilor in interesul legii si pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.
Cred ca ar fi bine sa cititi si minuta intalnirii cu reprezentantii facultatilor de drept.
Bine ai venit printre noi! Madalina si eu am inceput sa ne pregatim in privat pentru ca nimeni nu mai scria nimic pe forum. In ceea ce ma priveste nu am nimic impotriva maririi echipei, insa va propun sa nu uitam forumul si sa scriem si aici pentru ca vom avea si alti colegi care ni se vor alatura si, vorba aia, mai multe creiere sunt mai bune decat unul singur. Pe de alta parte mi se pare corect fata de noii veniti sa impartasim din cunostintele noastre, mai ales ca suntem cu totii in aceeasi barca si colegialitatea primeaza competitiei.
Si noi invatam dupa Boroi si am parcurs aplicarea legii civile in timp, unde am constatat ca nu poti trece de aceasta etapa intr-o singura zi. Daca ai nelamuriri cu privire la aceasta sectiune, te rugam sa le postezi.
Si eu m-am gandit sa le abordez pe rand: civil, procedura civila, penal, procedura penala. Dupa ce trec prin materie, pot le reiau mult mai usor, cu accent pe punctele slabe.
Se pare ca tu esti mai avansata ca mine. Eu abia mi-am luat o parte din carti si acum ma apuc de Boroi - Civil. Parte generala. Sper sa nu-mi ia mult, fata de imprejurarea ca materia nu e chiar imposibila. O sa fie cu cantec la drepturi reale si obligatii, unde chair trebuie aprofundat foarte bine. Dar mai e pana acolo. :)
Sunt de acord cu ideea ta de a ne pregati si in privat. Iti timit adresa mea de mess.
E o idee buna, dar vad ca nu prea ne inghesuim. :D
Asa ca, Madalina, eu iti propun sa incepem noi doua, si sa vedem pe parcurs cine ni se alatura.
In ceea ce priveste intrebarea ta, eu nu am teste in format pdf. Mi-am luat Dreptul civil de Boroi si am vazut ca sunt la sfarsitul cartii niste intrebari, insa nu ma apuc de ele pana nu trec o data prin materie. Dar daca are cineva teste in format electronic, mi le-as dori si eu.
Pana atunci, tu cum te-ai gandit sa abordezi materia? Pe rand sau sa aloci in fiecare zi cate o ora fiecarei materii?
Buna!
Ma alatur si eu acestei curse pentru 2015. Sa ne dea Dumnezeu multa putere de a cuprinde toata materia si multa concentrare la examen! Vom avea nevoie.