Raspuns de la casa de asigurari:
"Buna ziua,
Potrivit legislatiei in vigoare la aceasta data va trebui sa platiti 445 lei (pentru perioada 01.10.2014-31.05.2015), apoi cuantumul lunar va fi de 54 lei/luna pana la data de 30.06.2015, iar dupa data de 01.07.2015 va fi de 59 lei/luna.
Pentru a beneficia de adeverinta de asigurat va trebui sa va prezentati cu urmatoarele documente:
- dovada platii sumei mai sus mentionate la ANAF,
- copie a actului de identitate.
iar la sediu institutiei noastre veti completa o decalaratie precum ca nu realizati venituri impozabile.
Am mai sunat astazi la Casa de Asigurari si mi-au zis ca pot sa platesc doar pe 6 luni din urma si anume 445 lei pe perioada 1 Oct 2014 - 31 Mai 2015. Mi-au zis ca este o "derogare" de pot plati doar pe sase luni, ultimul meu venit fiind dupa cum spuneam de 33 de lei indemnizatie handicap pe Octombrie 2011
Asta e raspunsul pe care l-am primit prin 2013, mai bine taceam si nu le spuneam ca am fost persoana cu handicap ei nu mai aveau actualizata baza de date de 10 ani! 1399 lei acum aproape doi ani! Mi-e si frica sa intreb cat ar fi acum suma! Pe 6 luni in urma plus ceva penalitati de intarziere ar fi absolut ok pt mine, maine m-as asigura! Multumesc mult pentru raspuns o sa ma interesez mai departe.
"Buna ziua,
Suma pe care trebuie sa o platiti pentru a fi asigurat (aferenta perioadei 01.11.2011-31.12.2013) este de 1399 lei.
Pentru a beneficia de adeverinta de asigurat va trebui sa va prezentati cu urmatoarele documente:
- dovada platii sumei mai sus mentionate la ANAF,
- adeverinte de venit pentru perioada 2008-2013,
- ultima decizie de incadrare in grad de handicap.
Cu stima,
Comp. Relatii Publice,
Ing. M.... P......."
Buna ziua, sunt persoana fizica, adulta, neasigurata, fara ocupatie, fara venituri, fara proprietati. Ultima data cand am inregistrat "venit" a fost in octombrie 2011 aproximativ 33 lei indemnizatie de handicap grad III. De la acea data am incetat sa mai fiu persoana cu handicap si nu mai sunt asigurat. Cat am de plata in Mai 2015? Cum se calculeaza? Cat insumeaza aceste penalitati? Ma a aflu in imposibilitatea de a ma trata; de muncit nu pot munci, asigurat nu sunt ca sa ma pot duce sa-mi dovedesc cu investigatii acesta incapacitate de munca, nu indeplinesc conditiile pentru venitul minim garantat si nici cu vreo boala din programele nationale nu ma cunosc. Nu am posibilitatea banesca sa investighez asta. Data de prescriptie e prin 2016 cred pana atunci.... Multumesc.
Buna ziua, ma aflu in posesia sentintei unei rude, femeie, care locuieste momentan in strainatate si de care sotul a divortat iar pe plic este mentionata o data la care va deveni definitiva si mi-a spus ca dupa acea data ma pot duce sa-i mai pun o "stampila"; una o are deja. Pot face eu acest lucru fara o imputernicire? Unde ma duc, la ce birou?
Ce trebuie sa platesc si unde?
Acesta sentinta este foarte importanta intrucat ruda mea a fost victima unei infractiuni grave, in prezent nu mai are nici un fel de acte; nici certificat de nastere nici CI nici pasaport, nimic, absolut nimic. A reusit sa-mi faca doar niste procuri ca sa pot sa-i scot certificat de nastere si carte de identitate cu numele ei de fata. Din motive financiare si de securitate nu se poate intoarce in tara.
Multumesc