In principiu despre asta este vorba. Ganditi-va ca eu practic nu am fost notificat si nici timpul necesar pentru ca eu sa ajung sa ridic scrisorile nu a fost rezonabil (5 zile de la "parasirea" notificarii in cutia postala).
Intrebarea este daca eu nu am fost faptic notificat (si faptic nu am fost pus in intarziere), exista ceva care sa ma exonoreze de plata cheltuielilor de judecata?
De asemenea, cheltuieile de judecata sunt de mai mult de 2 ori valoarea datorata.
Am fost dat in judecata pentru neplata a trei luni a cuantumului intretinerii, un total de mai putin de 400 lei. Am fost notificat prin intermediul executorului judecatores.
Eu nu stau acolo, sunt trecute 0 persoane la intretinere si desi notitificarea a fost trimisa eu nu eram acasa si nu am primit-o. Notiifcarea a fost lasata de curier in cutia postala. Eu am ajuns si am gasit notificarea dupa termenul de 5 zile trecuti in notificare (pentru a plati sumele restante). Am fost dat in judecata. Intre timp am fost si am achitat toate sumele restante si penalizari. Urmeaza prima infatisare. Asociatia vrea acum sa le platesc cheltuieli de judecata in valoare de 800 lei in timp ce toate datoriile mele era de sub 400 lei.
Am doua intrebari legate de aceasta procedura:
Se considera ca am fost pus in inatarziere prin acea notificare fara confirmare de primire, prin care nu am fost de fapt notificat?
Exista o metoda prin care sa nu fiu nevoit sa platesc cheltuielile de judecata?