Buna ziua, am achizitionat o soba pe motorina si am primit-o defecta, am trimis-o la garantie si acum imi cere suma de 130 lei pe care am spus ca nu o sa-i platesc deoarece soba este in garantie. Sursa a fost stricata de catre curier dupa cum spune vanzatorul, acum refuza sa-mi trimita soba. Acest fapt se incadreaza la inselaciune sau la furt ?
Bunai ziua, am o nelamurire, si anume
In codul muncii se specifica ca plata sporului de noapte este de 25% din slariul de baza sau se poate micsora programul de lucru cu 1 ora fara a fi afectat salariul lunar. Intrebarea mea este daca aceasta reducere de program se aplica la fiecare zi de munca sau la o singura zi pe saptamana sau din luna
Buna ziua, va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca exsista vreo reglementare juridica cu privire la cate contracte de munca cu perioada determinata, succesive , sau cate acte aditionale cu perioada determinata poate face angajatorul unui angajat.
Nu am primit vouchere de vacanta pt anul 2023, sunt angajatul unei primarii iar primarul spune ca nu a primit banii pt vaucere si ca nu se mai dau fara sa-mi spuna care este baza legala. Cum pot afla adevarul ?
Buna ziua,as dori sa ma ajutati sa gasesc situatiile in care un politist rutier iti poate RETRAGE PERMISUL DE CONDUCERE
. Eu nu am gasit in legislatie decat pentru cazul in care ai fost declarat inapt din pct de vedere medical