avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Activitate life

Activitate life

Răspuns la discuția "Furt" mostenire

mostenitorii (fiica) renuntatorului nu primesc/primeste nimic.


In acest caz, tatal poate anula renuntarea?

Exista vreo cale pentru fiica?
Tatal a renuntat la partea lui(in urma decesului bunicii-bunicul fiind mort pe cand el era copil) in favoarea surorii mai mari(sunt 3 frati), deci imobilul a fost trecut pe numele surorii.Cu multi ani inainte, conform unei intelegeri in familie, fratelele cel mare a primit un teren al familiei, deci cumva ar mai avea dreptul doar la o parte din imobil. Tatal care a renuntat la partea lui locuieste inca in imobil singur, dupa decesul bunicii pentru ca asa a fost intelegerea cu sora. Abia dupa deces se are in vedere vanzarea imobilului.

Intrebare: Ce mosteneste unica fiica a tatalui ? (verbal, a fost asigurata de matusa ca va primi o suma de bani din vanzarea imobilului, dar nu se stie niciodata!) E posibil ca intre timp ea sa fi transferat dreptul ei unicului fiu. IExista posibilitatea si ca ea sa decedeze prima, avand in vedere ca este mai in varsta decat tatal.
Răspuns la discuția Mostenitori



Singurul mostenitor va fi verisoara, insa daca exista vreun testament...


Si daca nu exista testament? Intra toata masa succesorala in patrimoniul statului?

Care e procedura?

Daca traieste totusi in concubinaj, concubina nu are dreptul la nimic, corect?
Care are putere de decidere mai mare si care e superior celuilalt din punct de vedere al deciziilor dar si al raspunderii(responsabilitatii)?
Răspuns la discuția Mostenitori
Va multumesc!
Discuție Mostenitori
O situatie mai ciudata:

Asociat unic al unui SRL - necasatorit(divortat) - fara copii - ambii parinti decedati - fara frati, surori - o verisoara - si o mama vitrega in viata(sotia tatalui decedat)

Cine are dreptul la mostenire in acest caz? In special la SRL?