avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitori

O situatie mai ciudata:

Asociat unic al unui SRL - necasatorit(divortat) - fara copii - ambii parinti decedati - fara frati, surori - o verisoara - si o mama vitrega in viata(sotia tatalui decedat)

Cine are dreptul la mostenire in acest caz? In special la SRL?
Cel mai recent răspuns: doar_lara , utilizator 12:50, 12 Martie 2007
Cele doua au vocatie succesorala. In caz ca ele repudiaza mostenirea, masa succesorala intra in patrimoniul statului.
Va multumesc!
Mama vitrega NU are vocatie succesorala. Singurul mostenitor va fi verisoara, insa daca exista vreun testament...
daca doamna a adoptat asociatul, are.

daca doamna a adoptat asociatul, are.

Ce va mai place sa despicati firul in 4:P Daca a zis ca e mama vitrega inseamna ca nu l-a adoptat. Daca l-ar fi adoptat...ii zicea mama. Sau nu e clara limba romana?:D Tre sa ma apuc si de gramatica???:))

Alte discuții în legătură

Succesiune Anna_b Anna_b Buna ziua, Tatal meu a decedat cu ceva timp in urma am facut succesiunea dupa el si am mostenit 1/4 din casa ... acum cateva saptamani a murit si mama ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire andreea.d andreea.d Buna ziua. Va scriu in legatura cu o problema legata de mostenirea unchiului meu care a decedat in urma cu aproximativ o luna din pricina cancerului ... (vezi toată discuția)
Mostenire ruda indepartata gabiK71 gabiK71 buna ziua As avea o intrebare in legatura cu mostenirea unei garsoniere.Mi-a murit un unchi(de fapt un nepot a bunicii mele,mama lui si bunica mea erau ... (vezi toată discuția)