avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,
Tatal meu a decedat cu ceva timp in urma am facut succesiunea dupa el si am mostenit 1/4 din casa ... acum cateva saptamani a murit si mama vitrega... o pot mosteni eu avand in vedere ca nu are copii parintii ei sunt decedati ... are o sora plecata din tara de foarte mult timp de care nu stim mai nomic si alte rude nu are
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:22, 8 Iunie 2014
Daca nu sunteti infiata de catre "mama vitrega" , nu aveti niciun grad de rudenie cu aceasta.

Vocatie succesorala au doar ascendentii, descendentii si colateralii.

Vocatie succesorala la mostenirea "mamei vitrege" o au parintii, sora acesteia sau nepotii de copii sau de frati.

Daca nu are niciun fel de astfel de rude, atunci mostenirea este vacanta. Se declara vacanta succesorala si o culege statul.

Daca are facut testament, se schimba datele problemei.
nu aveti dreptul la masa succesorala ramasa de pe urma mamei vitrege atat timp cat nu aveti stabilita filiatia fata de aceasta prin adoptie. Mostenitoare ramane sora acesteia, chiar daca este plecata in strainatate, ..ori in final va ramane statului daca nu va exista nici un mostenitor care sa accepte succesiunea.
De ce ati mostenit doar 1/4 din casa? Cati succesibili ati fost la masa tatalui?
Daca mama vitrega nu are copii, sora mamei vitrege are vocatie succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa un frate necasatorit maria21_maria maria21_maria buna ziua, fratele mamei mele a decedat si nu a fost casatorit si nu a avut copii . ei au fost doi frati dupa mama . bunicii au divortat cand cei doi ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor va rog Eduard1 Eduard1 Am o intrebare .... Tatal meu vitreg a decedat si acum mama vrea sa vanda casa. Mama era casatorita cu tatal vitreg si impreuna au dobandit acest imobil. ... (vezi toată discuția)
Mostenire cristimunteanu cristimunteanu Buna ziua. Am 66 ani, niciodata casatorit, si un copil mic (recunoscut oficial) De asemenea eu am si o sora vitrega. Mama copilului traieste separat de mine. ... (vezi toată discuția)