avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate Ioniera

Activitate Ioniera

Răspuns la discuția Admitere Barou 2015
Salutare tuturor! V-ati mutat pe un alt forum sau sunteti inca suparati dupa examen? Daca sunt discutii pe un alt forum va rog lasati-mi un mesaj. Multumesc!
Răspuns la discuția Admitere barou 2014
Eu propun sa militam cat mai multi pentru introducerea unei singure variante de raspuns. Iar tematica propusa sa fie Codurile in totalitatea lor si gradul de dificultate sa fie cel pe care il doresc ei. Cred ca doar atunci ar putea fi organizat un examen corect.
Tu te-ai uitat macar odata pe grilele de anul asta?
Sunt convins ca n-ai fi facut nici macar 40 de puncte si vii sa te dai "marea viteaza". De-astia ca tine care slujesc partidul ajung departe "dar fara legitimitate".

Ai impresia ca eu am zis sa nu mai comentezi ca vei avea probleme? :) Ce probleme? Cu cine?
Da, este revoltator sa nu-ti dea apa si sa-ti arunce foile pe jos, cu asta am fost de acord de la inceput. Insa mesajul meu e cei pentru care dau de2,3,..n ori, nu reusesc sa intre, ii invinovatesc pe cei care formuleaza subiecte pentru nereusita lor si nu-si pun problema ca o parte de vina e si la ei.
Apropo, si anul viitor vei auzi ca in 2014 au fost mai usoare grilele...asa se intampla de fiecare data.
Inca o chestie... Nu afirm ca toti cei care au picat examenul nu au fost pregatiti. Exista si zile mai proaste pentru orice persoana, trebuie luate in considerare si oboseala si stresul din timpul examenului. Dar chiar si asa, in proportie de 99% depinde strict de capacitatea de adaptare a fiecaruia, de pregatirea anterioara examenului si de capacitatea de a aplica ceea ce ai invatat, nu de a reproduce.
In concluzie, e normal sa se revolte lumea pentru conditiile in care se da examenul, dar NU pentru subiecte. In conditiile in care sunt persoane care iau examenul (si nu-s putine), inseamna ca grilele (majoritatea lor) au fost corect concepute.

Din punctul meu de vedere cred ca varianta de raspuns ar trebui sa fie una singura. Pot sa mareasca tematica, sa dea cele mai grele grile, sa faca ce vor ei dar sa lase o singura varianta de raspuns. Nu poti intr-un timp asa de scurt sa analizezi detaliul detaliului la fiecare varianta de raspuns si plus ca iti pierzi concentrarea dupa 30 de intrebari. Dau ca varianta de raspuns una pe jumatate alta pe de-a-ntregul si amandoua sunt raspunsuri corecte. Nu este corect si sper ca pana la anul sa se ia in calcul aceasta posibilitate.
Eu cred ca la 1 corect este c (lovituri cauzatoare de moarte). Poate ne lamureste vreun avocat.
Nu stiu de unde ati scos-o ca, cele de la INM sunt mai grele!
Pe aici sunt multi care dau la barou de cativa ani si n-au reusit. Din comparatia pe care am facut-o anul trecut raportat la ambele admiteri nu mi s-au parut mai usoare cele de barou.
luri a scris:

bellabianca52 a scris:

Si eu tot de la Iancului am luat adeverinta. Pe site-ul Baroului Bucuresti nu scrie ca certificatul de nastere trebuie in copie legalizata, dar cand m-am uitat pe cererea de inscriere la pct.7, acolo scrie in copie legalizata. Mai mult decat atat, eu pe diploma de licenta am numele de fata, intre timp m-am casatorit, eu o sa legalizez si certificatul de casatorie. Se doarme la greu :)))

Eu cred ca tu dormi la greu. In lege scrie clar ca certificatul de nastere trebuie in copie certificata, nu legalizata. Trebuie sa scrii tu de mana conform cu originalul si totul este ok.

Daca te vei uita la pct. 7 s-ar putea sa-i dai dreptate. Acolo scrie ca trebuie copia legalizata a certificatului de nastere.

Me_Sama a scris:

Te poti inscrie la orice Barou, atat timp cat te obligi ca dupa intrarea in profesie sa profesezi in acel Barou. Unde ai domiciliul sau resedinta nu prezinta nicio relevanta din acest punct de vedere.

Multumesc Me_Sama!
Am sunat la INPPA si mi-au zis acelasi lucru.
Ok, imi cer scuze!
Bieinteles ca nu erai obligata sa imi raspunzi, nici nu am zis asta.
Si apropo sunt un el:)
Imi doresc tare mult sa vad daca voi care va bucurati inainte-devreme ca le stiti pe toate cum o sa treceti examenul de admitere. Eu o sa aprofundez OEPA in ultima saptamana. Si un alt aspect, cu tot respectul, nu v-am intrebat pe voi(intrebarea era pt Madalina 28). Daca ati fi fost atat de informate, ati fi stiut daca pot da examenul la un alt centru de examinare decat cel la care am domiciliul.