Va multumesc pentru raspunsurile acordate. Am contactat deja un domn avocat, care se va ocupa mai departe de problema. Am facut si poze si din acestea reiese clar faptul ca acea modificare este un portbagaj. Masina este utilitara VW cu bena deschisa. Practic portbagajul este facut in bena ( in interiorul acesteia). Este o bucata de fier sudata si montata prin suruburi ( se poate detasa ). Eu chiar consider ca cei de la RAR au facut exces de zel. ( avea toate documentele in ordine si acest aspec a fost singurul de care s-au putut lega). Inca odata va multumesc!
Buna Ziua!
Astazi un coleg de serviciu a fost amendat cand iesea de la o firma ce comercializeaza tuburi PVC pentru ca masina sa nu respecta normele RAR (sau asa au sustinut reprezentantii RAR). Era filtru de politie, impreuna cu televiziune si reprezentantii RAR. Singura modificare pe care o are utilitara este un cerc sudat, care face parte din perimetrul utilitarei ( nu depaseste nici in inaltime nici in latime dimensiunile acesteia). Prin acel cerc se introduc si se leaga tevile pentru a sta fixe. Greutatea sa este maxim 5-8 kg. Cei de la RAR nu au facut poze iar pe procesul verbal scrie ca amenda este pentru autovehicul agabarit. Intrebarea mea este urmatoarea: se pot contesta? si daca da, care ar fi temeiul legal. Am de gand sa apelez la serviciile unui profesionist, dar as vrea sa stiu si eu, pentru cultura mea daca pur si simplu a fost ghinion si baietii erau pusi pe facut bani din amenzi ( ca doar s-au scumpit de la 1 iulie )
Va multumesc!