Buna Ziua!
Astazi un coleg de serviciu a fost amendat cand iesea de la o firma ce comercializeaza tuburi PVC pentru ca masina sa nu respecta normele RAR (sau asa au sustinut reprezentantii RAR). Era filtru de politie, impreuna cu televiziune si reprezentantii RAR. Singura modificare pe care o are utilitara este un cerc sudat, care face parte din perimetrul utilitarei ( nu depaseste nici in inaltime nici in latime dimensiunile acesteia). Prin acel cerc se introduc si se leaga tevile pentru a sta fixe. Greutatea sa este maxim 5-8 kg. Cei de la RAR nu au facut poze iar pe procesul verbal scrie ca amenda este pentru autovehicul agabarit. Intrebarea mea este urmatoarea: se pot contesta? si daca da, care ar fi temeiul legal. Am de gand sa apelez la serviciile unui profesionist, dar as vrea sa stiu si eu, pentru cultura mea daca pur si simplu a fost ghinion si baietii erau pusi pe facut bani din amenzi ( ca doar s-au scumpit de la 1 iulie )
Va multumesc!
ati adus modificari autoutilitarei " Singura modificare pe care o are utilitara este un cerc sudat" , este deajuns....
trebuie declarat si un proiector daca il montati dumneavoastra facultativ ...sau doar de decor.
Teoretic se poate contesta orice proces verbal de contraventie care nu intruneste conditiile legal prevazute
In cazul expus de dv,constatarea autoritatilor RAR+ARR este intemeiata in conditiile in care recunoasteti ca exista modificare neautorizata-care nu este omologata de catre RAR,nu este completata in cartea de identitate autovehicul
ARR , are alt obiect de activitate , este o institutie diferita de RAR....si omul a spus clar cine l-a amendat si ce a sudat pe la masina .
ARR -ul nu mai amendeaza , emite licente pentru diferite obiecte de activitate care au legatura cu trasportul .
ITP -ul este legat doar de verificarea masinii , ulei...filtre...noxele emise....daca mai tin franele....mai pe scurt verificarea problemelor legate de mecanica si functionarea corecta ale autoutilitarei .
Am triple vopsite
emilot66
Daca pun pe loc (cand am fost oprit de politist) triplele originale (nevopsite) ale masinii , mi-se mai poate retine Certificatul si sa mi-se dea Punctele de ... (vezi toată discuția)