avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ce inseamna autoturism blocat in RAR?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ce inseamna autoturism blocat in RAR?

CE SE INTAMPLA CU O ASEMENEA MASINA DEPISTATA IN TRAFIC SI CE RISCA SOFERUL ACESTEIA?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:01, 16 Februarie 2010
1-Rugam respectati regulamentul forumului si nu postati mesaje cu majuscule
2-Sanctiunea dispusa de catre RAR urmeaza sa isi suspende valabilitatea cu ocazia materializarii obligatiilor dispuse de autoritate cu ocazia controlului.
Reveniti cu amanunte si raspunsul va fi pe masura
masina a fost blocata in RAR in 2002,datorita faptului ca ar avea niste cifre de la seria de pe sasiu modificate;dar de atunci am mai facutniste ITPuri si am circulat fara probleme.in2008 mi sa spus,cand am fost sa reanoiesc ITPul,ca masina este blocata in RAR din 2002 si ca nu mai am dreptul sa fac ITP...nu inteleg de ce timp de 6 ani nu a fost nici o problema si deodata si-au adus aminte .#-o
Atentie sporita cu unitatea mentionata de dvs ,pentru ca respectiva entitate se afla intr-o situatie speciala,care nu poate detaliata pe forum public.
In conditiile in care se solicita N servicii la respectiva unitate ,cu ocazia intocmirii raportului de verificare,exista posibilitatea ca din exces de zel sau drept consecinta necaderii la intelegere...inspectorul in cauza sa consemneze aspecte mai mult sau mai putin reale in baza carora are autoritatea sa blocheze in baza de date cartea de identitate auto.
Prin blocarea in baza de date ,vi s-a restrictionat dreptul de efectuare ITP respectiv dreptul de a circula in conditii legale pe drumurile publice
Cum masura dispusa impotriva auto detinut de dvs conduce la incalcarea dreptului de proprietate,drept garantat de Legea Fundamentala,pentru solutionare ,daca exista interes din partea dvs ,va revine obligatia sa demarati actiuni ,prin persoana specializata
Procedura este de durata,necesita cercetari minutioase,expertize si in final numai instanta de judecata este competenta sa se pronunte.
Mult succes si nervi de otel ,dublu aliat !
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
si daca intradevar se dovedeste ca cifrele din seria de pe sasiu a fost modificata...de ce nu mi sa interzis din 2002,data la care a fost blocata masina;si sau trezit in 2008?..inseamna ca cele doua ITPuri din 2004 si 2006 au fost cum...legale sau ilegale.de ce nu mi sau ridicat actele de atunci,cine ar fi trebuit sa faca asta?
o cunostinta de a mea ,a cumparat o masina,a inscriso (deci a facut identificarea RAR) apoi dupa o perioada,a fost oprit in trafic,pentru un control de rutina, i sa spus ca seria de pe sasiu ar fi modificata si a fost luat pe sus,i sa facut dosar penal si isa confiscat masina...concluzie ORI ASTIA DE LA R.A.R. SUNT INCURCA LUME SI FAC VERIFICARILE DUPA URECHE...pentu ca dupa cum am vazut,ca scule de mare precizie pentru a verifica seria de pe sasiu si motor;au un bec cu fasung pus pe o coada de matura sau un fier si o oglinda de pudriera sau un ciob de oglinda...iar cu acestea detecteaza la fix orice neregula.
eu i-as desfiinta,pentru ca nu e decat o masinarie de tocat timpul si nervii celor care le calca pragul ;si tot o data un loc in care unii din angajatii R.A.R. FAC AVERI FABULOASE,basca dau dovada de o aroganta si o nsimtire crasa.
Probarea modificarilor aduse la autoturisme prin manevre neautorizate ,nu intra in competenta RAR.
Singura autoritate care poate dispune hotarari definitive si irevocabile in aceasta directie este instanta de judecata ,in urma concluziilor reprezentantilor Ministerului Public,dispuse pe baza de expertize tehnice speciale
Exista diferente de responsabilitate ,limite distincte de competenta intre RAR si statiile ITP,motiv pentru care RAR dispune asupra verificarilor intreprinse in statiile ITP
Motivul pentru care constatarea realizata in anul 2002 ,a produs consecinte abia in anul 2008 ,se datoreaza exclusiv modificarilor legislative ,respectiv alinierea legislatiei nationale la rigorile si cerintele legislatiei internationale , survenita in perioada mentionata.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face pentru a inmatricula legal o masina cu civ falsa, dar nefurata? SHAMMY SHAMMY Am achizitionat de curand un autoturism, punandu-mi-se la dispozitie la momentul cumpararii acte false, respectiv cartea de identitate a masinii. Talonul auto, ... (vezi toată discuția)
Vehicul respins la rar la identificare robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Societatea noastră a achiziţionat o remorcă din Germania. Când ne-am prezentat la RAR pentru înmatriculare, aceştia au constatat că seria ... (vezi toată discuția)
Masina cu serie de sasiu modificata raden raden Buna ziua, In anul 2000 am cumparat un VW passat de la cineva din Bucuresti. Totul a fost bine pana anul acesta cand am fost sa fac, din nou, ITP-ul si ... (vezi toată discuția)