avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina cu serie de sasiu modificata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina cu serie de sasiu modificata

Buna ziua,

In anul 2000 am cumparat un VW passat de la cineva din Bucuresti. Totul a fost bine pana anul acesta cand am fost sa fac, din nou, ITP-ul si mi-au spus ca am seria de sasiu modificata (dupa 11 ani).

Cei de la RAR au anuntat furturi auto, iar cei de la furturi au facut o expertiza si au spus ca seria e modificata, dar totusi autoturismul nu apare ca furat. In tot acest timp eu NU am avut dreptul de a conduce masina, iar acum mi s-a transmis ca nu se mai poate pune in circulatie.

Eu am toate actele la ea, 2 chei si cheie service. Este o masina care inca funtioneaza foarte bine si as dori sa stiu daca exista vreo solutie sa pot sa ma folosesc de ea legal in continuare.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raden , utilizator 15:16, 12 Noiembrie 2011
In situatia in care RAR a dispus blocarea nr inmatriculare in baza proprie de date,autoturismul nu mai poate circula legal pe drumurile publice
Modificasrea operata asupra autoturism nu implica obligatoriu situatia de "furt",dar orice inlocuire de piesa ,conform norme nationale trebuie sa fie urmata de omologare si mentionare in rubrica B din cartea de identitate autovehicul
In situatia in care apreciati ca masura este netemeinica,aveti dreptul legal a formula plangere impotriva RAR
Cercetarea este anevoioasa,se poate intinde pe parcursul a mai multor ani,impune repetate expertize - care pot fi contestate de parti si nu garanteaza o solutie favorabilla dvs
Cel mai bun sfat vi-l pot da cei de la RAR. Daca ei vor spune ca nu se mai poate face nimic atunci nu va ramane decat calea instantei si nici asa nu sunteti sigur ca veti castiga.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu auto furat din strainatate alin_mocanu alin_mocanu Buna ziua! In anul 2010 am cumparat un autoturism din Targul Auto Vitan, de la o persoana fizica din Romania, autoturismul fiind inmatriculat in Germania, dar ... (vezi toată discuția)
Cumparatori de buna credinta inselati de hotii de masini si rar adrianhera adrianhera La data de 6 februarie 2011 am cumparat auto Seat Alhambra,pe data de 17.02.2011 m-am prezentat la reprezentanta RAR pt. omologare. Aici mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)