avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am triple vopsite
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am triple vopsite

Daca pun pe loc (cand am fost oprit de politist) triplele originale (nevopsite) ale masinii , mi-se mai poate retine Certificatul si sa mi-se dea Punctele de Amenda si de Penalizare ?
Am avut triplele in portbagaj deoarece pusesem unele vopsite cu 10 zile inainte . Am mentiont in proces (la obiectii) ca le-am schimbat pe loc dar tot mi-a retinut certificatul si mi-a dat amenda.
Cel mai recent răspuns: ContSters363550 , utilizator 09:38, 19 Iunie 2016
Nu se mentioneaza nicaieri in OUG 195 ca sanctiunea nu se aplica daca se remediaza defectiunea sau se schimba vreun element din componenta masinii in fata agentului constatator.

Daca doriti sa contestati procesul verbal, aveti acest drept, nu veti avea sanse de reusita daca invocati motivul schimbarii pieselor.

In cazul in care se constata ca un autovehicul are cauciurile uzate peste limita admisa iar conducatorul auto are cauciucurile in portbagaj credeti ca agentul constatator va asista la schimbarea cauciucurilor in loc sa intocmeasca procesul verbal de constatare?
NU RENUNTA NICIODATA este motoul DVS. Si al meu la fel. Facand obiectii in instanta pe ceea ca va atasez mai jos asi avea ceva sanse ?

Art. 13. – Se interzice montarea la autovehicul, tractor folosit în exploatări agricole şi
forestiere şi vehicul pentru efectuarea de servicii sau lucrări, tramvai sau remorcă a luminilor
de altă culoare sau intensitate, a altor lumini, dispozitive ori accesorii de avertizare, decât cele omologate.

- Chiar daca nuanta triplei este neagra , perceptia culorilor va fi tot ;Rosu,Galben si Alb. Deci lumina nu are alta culoare.

- Intensitatea luminoasă este fluxul luminos emis într-o anumită direcție de o sursă luminoasă punctuală, raportat la unitatea de unghi solid în care emite sursa.
Desi fluxul luminos (candela sau lumenul) nu este întotdeauna vizibil ochiului uman acesta se poate determina prin masuratori specifice. Deci nu poti sa spui ca intensitatea este diferita decat daca este masurata cu mijloace tehnice omologate si sa se raporteze fata de specificatiile producatorului. Politistul nu poate face acest lucru in strada.

- Majoritatea produselor Auto de Tuning au un certificat omologat ISO conform normelor Europene. Legea nu specifica expres ca trebuie sa fie omologate de Producator.

Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2016
emilot66, utilizator
In cazul in care prezentati o dovada in instanta ca piesele sunt omologate RAR aveti sanse de reusita.
Daca nu, nu.
Uleiul de motor sau tapiteria nu trebuie sa fie omologate, luminile da.
Aveti dreptul sa contestati pv, daca nu il contestati nu veti sti dacs ati avut sau nu dreptate.
cyan a scris:

In cazul in care prezentati o dovada in instanta ca piesele sunt omologate RAR aveti sanse de reusita.

Nu are posibilitatea sa prezinte dovada ca piesele sunt omologate RAR,atat timp cat initiatorul topicului precizeaza concret
pusesem unele vopsite cu 10 zile inainte

@emilot66
Nu va zbateti sa atacati PV in instanta ,deoarece nu aveti sanse sa obtineti anularea acestuia
"Nu are posibilitatea sa prezinte dovada ca piesele sunt omologate RAR,atat timp cat initiatorul topicului precizeaza concret" ; pusesem unele vopsite cu 10 zile inainte

Cred ca nu intelegeti sensul cuvantului din art.13 care spune ca decat cele omologate. Nicaieri in art. nu am intalnit omologate RAR. Omologare este si TUV si ISO conform normelor Europene. Iar intensitatea nu poate fi masurata decat conform definitiei intensitatii de mai sus.
Art. spune clar ; NU alta Culoare , NU alta Intensitate , DECAT omologate. Nicieri nu spune ca NEVOPSITE , NEINFOLIATE , NEOPTRURATE. Politistul a scris in proces "STOPURI VOPSITE NEOMOLOGATE". Pe aceste lacune ale Legii am intrebat daca am sanse. CU RESPECT
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2016
emilot66, utilizator

Alte discuții în legătură

Triple vopsite emilot66 emilot66 1. Care este legea expresa care spune ca nu am voie cu triple vopsite ? 2. Daca pun pe loc triplele originale (nevopsite) ale masinii , mi-se mai poate retine ... (vezi toată discuția)
Becuri led h4 pentru faruri ilegale? Stroie_Stefan Stroie_Stefan Buna ziua. Am achizitionat din comert o pereche de becuri led H4 pentru autoturismul meu. As dori sa stiu daca risc sa fiu oprit de agentii de circulatie in ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera cu suspendare talon catalincraciuneac catalincraciuneac buna ziua ,rog a ma informa si pe mine cineva daca pot sa contest o amenda rutiera si a imi recupera talonu , Ma oprit cei de la RAR pentru verificari la ... (vezi toată discuția)