avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate mimi88

Activitate mimi88

Buna ziua.Intre timp, a aflat de la procuratura ca rezultatul la sange este negativ(alcoolemie 0), si i s-a spus ca poate face o cerere pentru dovada de circulatie,pana la terminarea cercetarii penale(depasire pe linia continua, soldata cu pagube materiale si o posibila victima).Deci, a inceput depasirea unui autocar, pe linie intrerupta, nu cunostea drumul,avea viteza mica fiindca mersese mult in spatele autocarului ,a intrat in coliziune cu o masina ce venea pe sensul opus.Initial, nimeni nu avea nimic, apoi o domnisoara a spus ca o doare capul.A solicitat ambulanta, La insistentetele ei, a fost dusa la spital pentru investigatii.A doua zi a plecat din spital.De la procuratura i s-a spus sa faca cerere pentru dovada ,deoarece fata are termen 3 luni, sa dea declaratie.Stiti ce fel de cerere (model) trebuie facuta, si catre cine.La telefon nu a fost lamurit si accidentul s-a produs in alt judet.

Va grăbiți cu presupunerile. Știu ca eu am îngropat-o, și pe ea și pe mama ei, care îmi era mătușa, știu ca au murit în condiții ciudate... mama ei a murit în cada, dar avea o vârstă, în schimb ea a murit la 48 de ani, fără sa aibă alte boli... Nu vreau bani, am destui, vreau sa știu ca nu și-a bătut joc de ea cineva. Dacă a vândut în cunoștință de cauză, foarte bine, era dreptul ei. Dar a făcut succesiunea și a vândut în 3 luni după moartea mamei, deși certificatul de deces al mamei sale era la mine. Și în condițiile în care eu le mai trimiteam bani de mâncare.,deci ea nu avea banii pt succesiune. Eu am pus o întrebare pentru cei care sunt în domeniul juridic, nu ca să ma judece cineva. În rest, va urez numai bine.

964857 a scris:

"ea nu știa sa facă lucrurile astea"
Pe ce se bazeaza afirmatia? Nu spuneti ca o ingrijeati. Se intretinea singura.
A facut repede succesiunea. A stiut cum. A vandut un apartament pentru care trebuiau duse niste acte la notar. A stiut cum.
Ce inseamna "cum a fost plătit apartamentul"? Nu se mai plateste nimic cash. Dumneavoastra nu stiti asta.
Internarile la psihiatrie nu sunt numai pentru cei care nu mai sunt responsabili. Daca ar fi asa, toti betivii si toti drogatii ar fi decazuti din drepturi. L-a vandut fara stirea nimanui? Era bunul sau propriu, nu trebuia sa ceara voie la cineva.
Poate a vandut apartamentul (asa de repede) pentru ca se stia cu alta boala grava. Poate l-a vandut cu drept de uzufruct daca a continuat sa locuiasca acolo. Nu ati stiut nimic despre ea dar acum va grabiti sa-i luati presupusa mostenire. Ce mai stiti despre verisoara dumneavoastra in afara de faptul ca avea un apartament pe care il doriti?

În ce condiții se poate ataca un act de vânzare cumpărare imobil? O verișoara a vândut apartamentul în care locuia, acum 7 luni, și a decedat săptămâna trecută. Eu și sora mea, suntem singurele rude. Am înmormântat - o, și acum vrem sa dezbatem moștenirea, deoarece avem un loc de veci comun, unde sunt îngropate mamele noastre. Am aflat ca a vândut apartamentul, (deși avea dese internări la psihiatrie), fără știrea nimanui. Moartea ei a fost suspecta, apartamentul sigilat de politie. Acum, s-a prezentat la politie actualul proprietar, sa ceara cheile. Ce pași trebuie urmați, pentru a afla în ce condiții a fost făcută vânzarea, cum a fost plătit apartamentul... La notar, sau la un avocat? Nu putem lua legătura cu actualul proprietar... actele decedatei sunt în apartament, în care locuia în continuare. Eu am organizat inmormantarea și dețin doar certificatul de deces, după ce am mers la notar sa declar(și sa demonstrez) ca sunt singura ruda și ma ocup de tot. Vânzarea pare suspecta, s-a făcut la 3 luni după moartea mătușii, pe care tot eu am înmormântat-o. Verișoara a făcut repede succesiunea, fără a avea certificatul de deces al mătușii, care este la mine... Probabil a cerut altul, dar ea nu știa sa facă lucrurile astea. Unde ma pot adresa?
Bună seara.Cunoștința mea,care a provocat accidentul, a fost testata cu etilotestul, rezultat 0,09mg în aerul expirat, a fost dusa la spital pentru recoltare sânge, Cum poate sa afle rezultatul? A sunat la spital, și i s a spus ca rezultatul este bun,dar nu i-l poate comunica. Doar politia. Respectivul consumase în seara precedenta alcool, pana la ora 23.Accidentul a fost a doua zi, la ora 12.
Exista un termen în care politia trebuie sa ii comunice rezultatul? Deocamdată nu are nici un proces verbal, nimic... Doar permisul reținut. Poate trimite o solicitare scrisa, ceva? Accidentul a fost în alta localitate, la 400 km distanta.

Multumesc pentru raspuns. Persoana a plecat a doua zi din spital, a ramas o seara pentru investigatii si supraveghere.Nu parea sa aiba ceva,poate doar speriata...
Buna ziua,cum se defineste "vatamarea corporala"? O cunostinta a provocat un accident de circulatie, iar o persoana din cealalta masina a solicitat ambulanta,deoarece s-a lovit usor la cap, neavand totusi nici o urma.A fost dusa la spital, s-au facut investigatii, iar a doua zi a plecat acasa. Mentionez ca medicul de pe ambulanta nu a considerat necesar, dar persoana a insistat.
Buna ziua, imi poate spune cineva unde gasesc conditiile de aplicare ale legii 235/2020 pentru modificarea art. 65 alin 5?Ma intereseaza daca se cumuleaza reducerea aplicata la varsta de pensionare de la grupele de munca, cu cei 2 ani dati pentru cei care locuiesc in zone cu poluare remanenta.
Răspuns la discuția Dosar consum alcool la volan
Am fost la politie azi, si mi-au dat permisul pe loc, pe baza hotararii definitive si a dovezii de cand mi-au retinut permisul. Bafta celor aflati in aceeasi situatie.
Răspuns la discuția Dosar consum alcool la volan
Azi am ridicat hotararea definitiva de la judecatorie, cu amanarea executarii pedepsei. Ma poate indruma cineva unde trebuie sa fac cerere pentru recuperarea permisului? La politia rutiera sau la procuratura? In hotarare nu este nimic specificat despre dreptul de a conduce, doar supravegherea pe o perioada de 2 ani.
Buna seara. O prietena a divortat de sot anul trecut si vrea sa imparta amiabil bunurile. Detin impreuna un apartament si o casa. Ar vrea sa cedeze unul in favoarea celuilat si sa ramana el cu casa si ea cu apartamentul. Cum poate proceda cel mai simplu, mai rapid si mai ieftin?se gandeste sa mearga la notar impreuna si sa faca acolo actele. Se poate?Are importanta unde merg(locatie), intrucat ei nu locuiesc in Romania, iar imobilele sunt in localitati diferite in Romania. Se pot duce la notar in Bucuresti? Cam cat ar costa ? Mai ieftin decat daca ar face acte de vanzare pt. fiecare in parte?Si inca o intrebare? Nu si-au schimbat buletinele dupa divort ca sa revine la numele anterior casatoriei. Ii incurca cu ceva aspectul asta?
Multumesc celor care vor raspunde.