avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate maria-manuela

Activitate maria-manuela

multumesc inca o data pentru raspuns.
o alta intrebare referitoare la garantii. firma refuza sa restituie garantiile acumulate inainte de declararea insolventei, invocand ca acestea au fost inscrise in tabelul creantelor.Nu inteleg de ce garantia este considerata creanta a angajatorului. In contractul de garantie este stipulat: "Sc...Srl se obliga sa constituie la banca, in contul deschis pe numele gestionarului,sumele depuse in numerar" Daca acest cont este pe numele meu, de ce reprezinta creanta. Ma puteti ajuta cu un raspuns?
eu inclin sa cred ca firma nu a respectat contractul de garantie: cred ca garantia nu a fost consemnata intr-un cont, desi a fost retinuta. pot fi obligata sa-mi iau angajament de plata?
multumesc pentru raspuns.
vreo idee despre cum se incep demersurile pentru accesarea fondului? am inteles ca trebuie mers la fortele de munca.
In urma inventarului final s-au constatat minusuri totale de 900lei, suma care urmeaza sa fie impartita la 4 gestionari. Garantia constituita este mai mare decat suma datorata.
La inceputul colaborarii cu societatea am semnat un contract de garantie in care este stipulat: "Imputernicesc SC... SRL , ca in cazul producerii unor pagube din culpa mea, sa ridice de la banca garantia".
Am semnat procesul verbal de constatare a "pagubei", insa firma doreste ca noi sa semnam niste angajamente de plata.
Legea 22/1969 in art 32 prevede ca "2 La constatarea unei pagube in gestiune, persoana raspunzatoare poate sa-si ia un
angajament scris pentru acoperirea acesteia; angajamentul scris constituie titlu executoriu."
Este acest "POATE" imperativ?
Mai este nevoie de aceste angajamente de plata atata timp cat contractul de garantie imputerniceste firma sa ridice direct suma datorata?

Multumesc!
Am lucrat timp de 4 ani si jumatate la o firma, pe post de reprezentant comercial.
In 2012,cu o saptamana inainte de a fi declarata insolventa ni s-a cerut sa amanam un salariu cu 18 luni, lucru pe care l-am acceptat. Cele 18 luni au trecut, insa salariile nu au fost restituite, pe motiv ca datoriile societatii, acumulate inainte de insolventa nu se restituie decat dupa aprobarea planului de reorganizare, plan care prevede ca in cazul falimentului salariatii sa nu primeasca nimic.
Exista sanse de recuperare a banilor din fondul de garantare a salariilor?
Pe toata perioada in care am activat in cadrul societatii, atat inainte de insolventa,cat si dupa, mi s-a retinut garantie de gestiune. In momentul de fata ni se spune ca ni se va restitui doar suma acumulata dupa declararea insolventei. Este legal?
In urma inventarului final s-au constatat niste diferente, iar firma a hotarat sa ne blocheze ultimele salarii, pana in momentul in care vom semna ca suntem de acord cu diferentele. Aceeasi intrebare: este legal, atata timp cat exista o garantie care reprezinta de 10 ori suma datorata?