Mulțumesc foarte mult pentru răspuns!
M-a derutat art 116 din HG 259/÷2022 care spune:
1cu 1 care spune ca ,, fac excepție următoarele cazuri: ......,,
Persoana este angajata societății din Nepal adusa spcial pentru firma respectiva . Are statut de angajat cu norma întreaga ca și romanii.
Bună ziua,
O societate are angajați nepalezi. Dacă unul dintre ei suferă un accident cu ITM cine face cercetarea evenimentului? Angajatorul?
Am cautat în lege în HG nu am găsit. Poate mi.a scăpat mie
Daca o societate nu a avut responsabil ssm de la incheierea primelor contracte de munca ale lucratorilor, dar a angajat ulterior o persoana , cum se completeaza fisele de instruire ?
Mai exact, cu ce data se face instruirea introductiv generala, daca la momentul angajarii lucratorilor nu le-a facut nimeni acest instructaj?
In bucataria unui restaurant este obligatorie purtarea mastii de protectie? Ord 874/81/2020 spune ca medicul de medicina muncii sa intocmeasca evaluarea de risc si sa stabileasca conditiile purtarii masti pentru angajati..
Aici, in cazul unei bucatarii unde temperatura este foarte ridicata, credeti ca se impune purtarea mastii ?
Multumesc foarte mult pentru raspus.
Dar este vb despre conventia SSM incheiata intre parti (Antreprenor si Subantreprenor) . In aceasta conventie sunt stipulate amenzi.......din aceasta cauza intrebam cat de legal este acest lucru....
Am o conventie SSM in care sunt trecute si sanctiuni privind diverse incalcari ale legislatie (nepurtare casca de protectie, etc).
Intrebarea mea este cat de legale sunt aceste amenzi trecute in conventia SSM. Antreprenorul general poate face acest lucru? Daca este ok din punct de vedere juridic.....