In bucataria unui restaurant este obligatorie purtarea mastii de protectie? Ord 874/81/2020 spune ca medicul de medicina muncii sa intocmeasca evaluarea de risc si sa stabileasca conditiile purtarii masti pentru angajati..
Aici, in cazul unei bucatarii unde temperatura este foarte ridicata, credeti ca se impune purtarea mastii ?
Numai evaluarea de risc a medicului specialist de medicina muncii poate spune. Sunt multi factori de care se tine cont in evaluare in functie de situatia de la fata locului.
ORDIN nr. 874 din 2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă
ANEXĂ
2. Măsuri generale: Masca trebuie purtată în orice spaţiu public închis, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă, pe toată durata prezenţei în aceste spaţii. În funcţie de evaluarea riscului, efectuată de medicul de medicina muncii al unităţii, pot exista unele excepţii, astfel:
(…)
c)persoana desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.);