avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Ordinul 81/2020 - instruirea SSM si medicul de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Ordinul 81/2020 - instruirea SSM si medicul de medicina muncii

In Ordinul 81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă se specifica la
<< II.Triajul la intrarea într-o incintă a instituţiilor şi autorităţilor publice, operatorilor economici şi profesioniştilor
Pentru personalul angajat:
............................................................................................................................................................
3.Persoanele cu funcţie de conducere din fiecare unitate (şefii de structură) au responsabilitatea de a dispune triajul observaţional al angajaţilor din subordinea directă.
(1)Medicul de medicina muncii:
a)are obligaţia monitorizării stării de sănătate a angajaţilor;
b)va face instruirea angajaţilor în ceea ce priveşte SSM (securitatea şi sănătatea în muncă);
c)va realiza o evaluare a riscului pentru a decide dacă sunt şi alte zone unde nu este obligatorie masca.>>
Medicul fabricii va face instruire SSM in ceea ce priveste triajul?
Am notat ca responsabilul SSM va face intruire SSM legata de portul mastii.
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 23:09, 26 Mai 2020
Acum am citit si eu acel Ordin...
Banuiesc ca au facut aceasta mentiune pentru ca au considerat ca medicul de medicina muncii este mai in masura sa faca aceasta instruire, fiind si cadru medical...
Medicul de medicina muncii poate face o instruire suplimenta, "nu strica" si sunteti "acoperiti" si la un eventual control.
Sa aveti si documentatia pentru acea instruire " instructiunile scrise si aprobate de angajator pe care le prezentati lucratorilor ).
Medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale impreuna cu lucratorul ssm desemnat sa efectueze instruirea introductiv generala la nivelul firmei vor face instruirea pe linie de covid 19. Consemnare se face in sectiunea instruire periodica si semneaza ambii lucratori care au facut instruirea plus lucratorul instruit.
Instruirea se face in baza unui material intocmit de cei doi mentionati mai sus si aprobat de catre angajator.

POPA GHEORGHE a scris:

Consemnarea se face in sectiunea instruire periodica ..........................

In conformitate cu prevederile art. 98 lit. b) din NM de aplicare a Legii 319/2006 la aparitia de noi riscuri in unitate se va face o instruire periodica suplimentara care se va consemna in fisa de instruire individuala a fiecarui lucrator la rubrica special destinata acestui tip de instruiri (undeva la sfarsitul fisei)
ART. 98
Instruirea periodica se face suplimentar celei programate in urmatoarele cazuri:
b) când au aparut modificari ale prevederilor de securitate si sanatate in munca privind activitati specifice ale locului de munca si/sau postului de lucru sau ale instructiunilor proprii, inclusiv datorita evolutiei riscurilor sau aparitiei de noi riscuri in unitate;
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2020
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In bucataria unui restaurant este obligatorie purtarea mastii ... marianadavid marianadavid In bucataria unui restaurant este obligatorie purtarea mastii de protectie? Ord 874/81/2020 spune ca medicul de medicina muncii sa intocmeasca evaluarea de ... (vezi toată discuția)
Revenire munca birou din telemunca. masuri si recomandari anechitacodeless anechitacodeless Buna ziua, Imi puteti spune care sunt conditiile care trebuie respectate, pentru cazul in care angajatorul decide ca salariatii sa revina din telemunca, la ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie angajat NFSV NFSV Buna ziua, Daca se schimba functia unui angajat, de ex nu va mai fi sudor, ci sofer, ce tip de instruire ar tb facuta? Se va face o instruire suplimentara, ... (vezi toată discuția)