avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Activitate allex010

Activitate allex010

Răspuns la discuția Blocare suma de recuperator
Stie cineva daca se mai poate face ceva cu banca in cazul explicat mai sus? Eu inteleg ca executorul nu mai este obligat sa dea banii inapoi, iar banca sustine ca mai trebuie acesti 630 eur ca sa inchida ipoteca. Eu nu sunt dispus sa platesc acesti bani pt. ca nu este vina mea ca banca a incurcat socotelile.

Răspuns la discuția Blocare suma de recuperator
Creditul de ipoteca era de 44000 eur. Firma de asigurari a platit suma respectiva intr-un cont al bancii din care mai multi "beneficiari interni" si-au luat fiecare partea (biroul de recuperari al bancii, diverse penalitati etc). Intrucat plata acestei sume a intarziat 1 luna si s-au adunat alte penalitati, s-a mai solicitat plata unei sume de aprox 900 eur. Din acesta suma a poprit executorul cei 630 eur. Pt. ca banca nu a inteles unde au disparut banii a mai cerut inca o plata de 700 eur.
Ideea este ca banca si firma de asigurari nu au fost in stare sa se inteleaga asupra sumelor de plata. Banca nu a inteles unde au disparut banii, iar Asigurarile au refuzat sa plateasca a doua suma. Banca a recunoscut ca s-a comis o eroare si a gasit in sistem problema cu executorul, doar ca ei considera ca acesta nu avea dreptul sa ia acei bani fiind vorba de un dosar de dauna totala.
Intre timp executorul mi-a raspuns la un mail cum ca din momentul cand a luat el banii (in mai) banca avea la dispozitie 15 zile sa faca "contestatie"....
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti, cine cunoaste speta, in urmatoarea situatie:
Tata socru a avut inainte de deces un credit ipotecar si un credit de nevoi personale. Primul era platit la zi, dar cel de nevoi personale a ajuns la executorul judecatoresc care a pus poprire pe conturi.
Dupa deces am anuntat banca la care era creditul ipotecar si s-a deschis un dosar de dauna. Asa am aflat ca s-a pus poprire pe conturi,
Dupa cateva luni de insistente am obtinut de la firma de asigurari de viata plata creditului ipotecar.
Problema este ca executorul a blocat suma de 630 eur din suma platita de asigurari si nu putem inchide dosarul de ipoteca. Cei de la banca sustin ca in cazul unui dosar de dauna totala (deces) blocarea oricarei sume de orice executor este necuvenita / ilegala.
Este adevarat? Executorul este obligat sa restituie banii? Exista o lege in acest sens?

Multumesc.