avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Blocare suma de recuperator
Discuție deschisă în Executare silită

Blocare suma de recuperator

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti, cine cunoaste speta, in urmatoarea situatie:
Tata socru a avut inainte de deces un credit ipotecar si un credit de nevoi personale. Primul era platit la zi, dar cel de nevoi personale a ajuns la executorul judecatoresc care a pus poprire pe conturi.
Dupa deces am anuntat banca la care era creditul ipotecar si s-a deschis un dosar de dauna. Asa am aflat ca s-a pus poprire pe conturi,
Dupa cateva luni de insistente am obtinut de la firma de asigurari de viata plata creditului ipotecar.
Problema este ca executorul a blocat suma de 630 eur din suma platita de asigurari si nu putem inchide dosarul de ipoteca. Cei de la banca sustin ca in cazul unui dosar de dauna totala (deces) blocarea oricarei sume de orice executor este necuvenita / ilegala.
Este adevarat? Executorul este obligat sa restituie banii? Exista o lege in acest sens?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: allex010 , utilizator 09:33, 18 Iulie 2014
Prevederile codului de procedura civila privind executarrle silite. Mai intai trebuia dezbatuta succesiunea si eventual iesirea din indiviziune.
Asta e tot ce a platit firma de asigurari ? Atat mai aveati de plata ?
Oricum creditul de nevoi personale trebuie platit, asa ca platiti-l si terminati cu el, se ridica poprirea, rezolvati si cu ipoteca si dezbateti succesiunea. Daca vreti.
Creditul de ipoteca era de 44000 eur. Firma de asigurari a platit suma respectiva intr-un cont al bancii din care mai multi "beneficiari interni" si-au luat fiecare partea (biroul de recuperari al bancii, diverse penalitati etc). Intrucat plata acestei sume a intarziat 1 luna si s-au adunat alte penalitati, s-a mai solicitat plata unei sume de aprox 900 eur. Din acesta suma a poprit executorul cei 630 eur. Pt. ca banca nu a inteles unde au disparut banii a mai cerut inca o plata de 700 eur.
Ideea este ca banca si firma de asigurari nu au fost in stare sa se inteleaga asupra sumelor de plata. Banca nu a inteles unde au disparut banii, iar Asigurarile au refuzat sa plateasca a doua suma. Banca a recunoscut ca s-a comis o eroare si a gasit in sistem problema cu executorul, doar ca ei considera ca acesta nu avea dreptul sa ia acei bani fiind vorba de un dosar de dauna totala.
Intre timp executorul mi-a raspuns la un mail cum ca din momentul cand a luat el banii (in mai) banca avea la dispozitie 15 zile sa faca "contestatie"....
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
allex010, utilizator
Stie cineva daca se mai poate face ceva cu banca in cazul explicat mai sus? Eu inteleg ca executorul nu mai este obligat sa dea banii inapoi, iar banca sustine ca mai trebuie acesti 630 eur ca sa inchida ipoteca. Eu nu sunt dispus sa platesc acesti bani pt. ca nu este vina mea ca banca a incurcat socotelile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de trecerea de la executarea silita bancara la executarea silita judecatoreasca znicolae9 znicolae9 In 2008 am facut un credit de nevoi personale, in euro, fara ipoteca. In 2010 am devenit somer si am incetat ptr cateva luni plata ratelor, motiv ptr care ... (vezi toată discuția)
Acord de plata ContSters363396 ContSters363396 Buna seara. îndrăznesc sa va deranjez cu următoarea problema: - sunt executat silit pentru un credit restant la GB *(poprire pe conturi) - am încercat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ma numesc emilia ifrim. locuiesc in străinătate din ... Emilia Ifrim Emilia Ifrim Buna ziua Ma numesc Emilia Ifrim. Locuiesc in străinătate din 2011. Va rog frumos sa ma sfătuiți intr-o problema. Am fost girant ipotecar pentru un ... (vezi toată discuția)