Buna ziua
Ma numesc Emilia Ifrim. Locuiesc in străinătate din 2011.
Va rog frumos sa ma sfătuiți intr-o problema.
Am fost girant ipotecar pentru un credit achiziționat de o companie, in anul 2008.
In 2009, din girant ipotecar am fost schimbată in girant in aval ( fără consimțământul meu).
Compania a fost falimentata și radiată , câțiva ani mai târziu . Deasemenea , eu nu aveam nicio calitate in compania respectiva .
Creditul nu a foat rambursat . Banca nu mai exista ( este vorba despre BANK Post ).
Dar in prezent este deschis un dosar de recuperare a întregii sume restante, pe numele meu. ( aproximativ 6 miliarde de lei, cu penalizări și alte costuri).
Eu am un credit de nevoi personale in derulare , la o alta banca ( Unicredit ), și in prezent acel cont de credit este sub poprire , (cu hotărâre judecătorească), de către acel executor. Aceasta îmi îngreunează / blochează demersul meu de a achita anticipat creditul meu de nevoi personale, deoarece din rata mea lunară , o parte este transferata către poprire…. pentru recuperarea sumelor restante de către societatea comercială , care nici nu mai exista …
In aceasta situație, pentru mine cred ca va fi foarte dificil sa mai termin creditul meu de nevoi personale …..
Ce riscuri sunt pentru mine in aceasta situație , având in vedere ca nu am nicio posibilitate de a achita aceasta suma ? ( cel puțin nu in viața asta, oricât as munci, chiar și cu veniturile mele din străinătate ).
Dacă nu am alte bunuri , conturi , imobile, și alte venituri pe numele meu, ce poate face executorul pentru a recupera suma sau Închide dosarul ?
De ce executorul nu s-a îndreptat către titularul creditului ( persoana fizica ) ?
Ce as putea face pentru a ieși din aceasta situație ?
Va mulțumesc anticipat
Cu mult respect
Emilia