avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita

Buna ziua,
Am o problema la care nu mai am solutie. In 2007 am contractat un credit de nevoi personale de la o banca (nu stiu daca am voie sa postez numele) si de la o alta u n credit ipotecar. Pentru creditul de nevoi personale nu am mai avut posibilitatea sa achit ratele de aprox 3 ani si acum am primit instiintare de la o firma de recuperare creante din Olanda sa le comunic veniturile mele pentru executare silita. Codebitor la acest credit este si sotul meu. Intrebarile mele sunt:
1. Se pot atinge invreun fel de apartamentul cumparat prin credit ipotecar la care inca achit rate?
2. Daca imi pun poprire pe salariu atat mie cat si sotului imi vor pune poprire pe toate conturile detinute de noi?
3. Daca pun poprire pe aceste conturi mai pot achita ratele la cealalta banca?
4. Daca pe numele nostru nu exista alte bunuri pot intra in casa sa ridice mobila si ce mai este pe acolo?
Mentionez ca aceasta societate de recuperare creante este reprezentata de o casa de avocatura din Bucuresti care nu mi-au raspuns niciodata la telefon sau la emailurile trimise si deasemenea nici banca nu imi raspunde la emailuri momentat nefiind in tara si nepund sa ne intoarcem prea curand. Adresele de domiciliu sunt la apartamentul parintilor in acest caz pot merge acolo sa execute ceva?
Va rog dati-mi niste idei cu ce pot face in aceasta situatie!

Cu respect,
Madalina
Executorul judecatoresc analizand relatiile primite de la autoritati decide asupra carui bun in evidenta dvs dispune executarea silita
Cand se dispune poprire pe cont se blocheaza toate conturile in evidenta dv
Nu ati precizat statutul mobilei,cine detine documente de achizitie a acesteia
1. Da, apartamentul se poate executa, atata timp cat suntetiproprietarii lui. Cel care are ipoteca de rang 1 se va indestula prima data din el, apoi celalalt.
2. Da.
3. Gasiti cu banca cealalta o solutie d eplata in acest caz.
4. Daca mobila si ce e in casa nu va apartin, nu pot. Nu poate nimeni executa ceva ce nu este al debitorului.
Despre situatia veniturilor dvs veti informa executorul daca ajungeti la asta si va cere.
Nu au ce executa la apartamenul parintilor, posibil ca nici nu vor merge. Daca aveti domiciliul acolo, acolo or sa va vina somatiile de la executor.
De ce nu incercati sa ajungeti la intelegere de plata cu recuperatorul ?
Recuperatorul este o firma Olandeza care este reprezentata de o casa de avocatura din Bucuresti. Nici Banca si nici aceasta casa de avocatura nu imi raspund la emailuri iar casa de avocatura nu are niciun nr de contact, de parca nici nu ar exista. Am doar un email general si un email al actionarului principal. Am trimis 2 sau 3 emailuri dar niciun raspuns.
Pe mobila nu exista nicio factura inregistrata pe nicaieri deci nu se poate demonstra a cui este aceasta.
Pot posta pe acest site numele bancii in cauza, casa de avocatura si firma olandeza care detine acum creanta? Poate va ajuta la raspunsuri. Sau poate intrun mesaj privat ?!?!?!
Si inca o intrebare - casa ipotecata este pe numele amandurora iar creditul de nevoi personale este pe numele meu si codebitor este sotul meu.Creditul ipotecar este pe numele sotului si eu sunt codebitorul in cazul acesta. In ce masura ne afecteaza pe fiecare in parte ?
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Nu conteaza numele societatilor implicate.
va afecteaza, raspundeti ambii pt acel credit.
Nu mai insistati sa ii contactati, va vor contacta ei. Cand se va ajunge la executare silita, puteti sa contestati executarea.

Alte discuții în legătură

Executare silita girant mmus mmus Buna ziua, In anul 2008, sotul meu (actualmente fostul meu sot, intre timp divortand) a contractat un credit si eu l-a girat cu apartamentul. Intre timp el ... (vezi toată discuția)
Probleme credit nevoi personale cristidas cristidas Buna ziua, Am un credit de nevoi personale la o banca, de aproximativ 2 ani de zile, si de aproape 3 luni nu am reusit sa mai achit aceste rate, momentan ... (vezi toată discuția)
Executare silita florintimisoara florintimisoara Buna seara.Ma numesc Florin Roman si am urmatoarea problema.In anul 2006,am luat doua credite,unul de nevoi personale in lei de la Otp si unul ipotecar in ... (vezi toată discuția)