avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita

Buna ziua,
Am o problema la care nu mai am solutie. In 2007 am contractat un credit de nevoi personale de la o banca (nu stiu daca am voie sa postez numele) si de la o alta u n credit ipotecar. Pentru creditul de nevoi personale nu am mai avut posibilitatea sa achit ratele de aprox 3 ani si acum am primit instiintare de la o firma de recuperare creante din Olanda sa le comunic veniturile mele pentru executare silita. Codebitor la acest credit este si sotul meu. Intrebarile mele sunt:
1. Se pot atinge invreun fel de apartamentul cumparat prin credit ipotecar la care inca achit rate?
2. Daca imi pun poprire pe salariu atat mie cat si sotului imi vor pune poprire pe toate conturile detinute de noi?
3. Daca pun poprire pe aceste conturi mai pot achita ratele la cealalta banca?
4. Daca pe numele nostru nu exista alte bunuri pot intra in casa sa ridice mobila si ce mai este pe acolo?
Mentionez ca aceasta societate de recuperare creante este reprezentata de o casa de avocatura din Bucuresti care nu mi-au raspuns niciodata la telefon sau la emailurile trimise si deasemenea nici banca nu imi raspunde la emailuri momentat nefiind in tara si nepund sa ne intoarcem prea curand. Adresele de domiciliu sunt la apartamentul parintilor in acest caz pot merge acolo sa execute ceva?
Va rog dati-mi niste idei cu ce pot face in aceasta situatie!

Cu respect,
Madalina
Si ce baza legala as avea sa contest aceasta executare? Este adevarat nu mi-am mai permis sa achit acest credit si cand banca a incercat sa ma contacteze pt reesalonare nu am raspuns pozitiv. Greseala mea! Acum am primit de la executor sa imi declar veniturile, dar numai mie mi-au trimis pana acum hartia. Cat de mare este pericolul sa imi pierd casa la care platesc creditul ipotecar? In momentul acesta as dori sa accept un grafic de rambursare totala pe un numar mai mic de ani decat creditul initial. Oare mai exista aceasta posibilitate?
Sigur exista, cu bunavointra creditorului. Riscul sa pierdeti casa e real.
Acum am primit hartiile de la executor judecatoresc: imi solicita sa ma prezit sa declar venituirle si bunurile pe care le detin! S-a emis titlul executoriu in data de 11.11.2013. Ce mai pot face acum?!
Buna ziua,
Revin cu o alta intrebare: cat timp poate sa dureze executarea apartamentului? Mentionez ca este vorba despre o mansarda in Navodari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita girant mmus mmus Buna ziua, In anul 2008, sotul meu (actualmente fostul meu sot, intre timp divortand) a contractat un credit si eu l-a girat cu apartamentul. Intre timp el ... (vezi toată discuția)
Probleme credit nevoi personale cristidas cristidas Buna ziua, Am un credit de nevoi personale la o banca, de aproximativ 2 ani de zile, si de aproape 3 luni nu am reusit sa mai achit aceste rate, momentan ... (vezi toată discuția)
Executare silita florintimisoara florintimisoara Buna seara.Ma numesc Florin Roman si am urmatoarea problema.In anul 2006,am luat doua credite,unul de nevoi personale in lei de la Otp si unul ipotecar in ... (vezi toată discuția)