avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate andramea

Activitate andramea

Răspuns la discuția Succesiune
eu nu cunosc nici un fel de date sau persoana (nepotul)nici tatal meu nu il cunostea,singura greseala pe care am facut-o a fost acel testament facut in momentul in care am aflat de decesul sorei mele cu care nici eu nici tata nu tinusem legatura de peste 18 ani.,greseala nu este a noastra ci a notaritei care a facut acest lucru,intrebandu-l de peste 10 ori pe tatal meu daca vrea ca eu sa fiu unica mostenitoare a lui,ras a fost da.de rezerva nepotului am aflat dupa decesul tatalui cand am vrut sa fac succesiunea
si daca nu descopera nepotul nici o publicatie .Sincer este un copil de 17 ani care nici nu cred ca i sa spus ca a avut un bunic sau vreo matusa in viata lui
eu astazi am fost la notar unde mi s-a spus sa astept 10 luni dupa care sa public in 2 ziare ca am deschis succesiunea pentru tata si daca nu am nici un raspuns din partea nepotului isi va pierde dreptul la succesiune cand tata face 1 an de la deces.nu vreau sa fac nici o nedreptate dar imi este imposibil sa dau de acest nepot pa care nu l-am cunoscut niciodata si nici nu stiu nimic despre el
Discuție Succesiune
Tatal meu in urma cu 2 ani a facut un testament prin care imi lasa mie (fiica lui) intreaga masa succesorala,acum o luna tatal meu a decedat si cand am mers sa fac succesiunea dupa el ,mi sa spus ca are dreptul si nepotul lui(baiatul sorei mele predecedate tatalui meu) la o cota de 25% dupa tata.
Intrebare:
nepotul meu este minor(17ani),cand isi pierde dreptul la mostenire,la un an de la decesul tatalui meu sau la un an de cand va devanii major?Asta in cazul in care nu depune nici un fel de act de acceptare sau renuntare timp de un an.