buna ziua,
mi-a decedat o ruda care locuia intr-o comuna departe de mine. acum 4 ani, dar eu am aflat acum. in mod normal ii mosteneam o parte din ce avea (dar asta daca avea ceva) . la cine ma pot interesa daca a avut ceva pe numele lui ? la primaria comunei ? la vreo judecatorie de pe raza comunei ?
in plus nu as vrea sa ma deplasez pana acolo , posibil pt nimc (daca cumva nu mai avea nimic pe numele lui )
multumesc.
in (ultima ?) hotarare , nu s-a stabilit cat trebuie sa plateasca fiecare. ci suma totala pentru cei 3 mostenitori . ce e de facut ? calculez eu partea mea conform cotelor , atat la cheltuielile de judecata cat si la sulta ?
corect, dar ce poate face un om aflat la sute de km , pentru care deplasarea acolo nu merita eventualul castig ?
si acum nu mi-e clar nici la cine platesc cheltuielile de judecata si sulta, si cum le pot plati daca nici macar nu s-au calculat nominal (ci la comun, impreuna cu ceilalti doi)
in topicul acesta voiam in principiu sa ma lamuresc strict cu impozitele si taxele . ce se intampla daca nu le platesc.
in cel mai complicat voiam sa ma lamuresc cu mostenirea in ansamblu
-in ce stadiu se putea refuza mostenire ?
-se pot rezolva situatii de genul , fara deplasare, cand eu sunt la sute de km de satul acela ?
tocmai am facut un post nou in care explic pe larg situatia .
multumesc
acu vreun un an am fost dat in judecata de cineva care voia sa se faca succesiunea si sa se iasa din indiviziune. cica mostenisem (prin tatal meu decedat) , impreuna cu alti 4 , vreo 2 terenuri intr-un sat la sute de km de mine.
facandu-mi o socoteala rapida , am zis atunci ca nu ma intereseaza. am ignorat cam toate comunicarile , tot ce venea de la judecatoria aceea obscura.
m-am trezit cu o sentinta definitiva "atacabila prin apel" (dar s-au dus cele 30 zile cand m-am uitat eu pe hartii ) :
- cheltuieli de judecata + sulta (in solidar cu alti 2 : un frate + necunoscut) : in total 8000 ron .
- un teren unde nu o sa ajung niciodata , in indiviziune cu cei 2 (la fel de interesati ca si mine). terenul face aprox 20.000 ron , la o evaluare din avion .
ce mai pot face ca sa ies macar pe zero sau cu pierderi minime din toata povestea asta.
- mai pot renunta la succesiune ?
- pot vinde / partea mea din teren inainte sa ies din indiviziune ?
- la cine platesc cheltuielile de judecata si sulta, cum le pot plati daca nici macar nu s-au calculat nominal, si ce se intampla daca nu platesc
Buna ziua,
Am mostenit un teren pe care nu-l doresc, in indiviziune cu alte e .
Ce se intampla daca ignor in continuare situatia .
Si nu platesc taxe pe el .
Mi l confisca statul (si ma lasa impace) sau mai pierd si alti bani ?
Multumesc