avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune, teren nedorit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune, teren nedorit

succesiune, teren nedorit

Buna ziua,

acu vreun un an am fost dat in judecata de cineva care voia sa se faca succesiunea si sa se iasa din indiviziune. cica mostenisem (prin tatal meu decedat) , impreuna cu alti 4 , vreo 2 terenuri intr-un sat la sute de km de mine.
facandu-mi o socoteala rapida , am zis atunci ca nu ma intereseaza. am ignorat cam toate comunicarile , tot ce venea de la judecatoria aceea obscura.
m-am trezit cu o sentinta definitiva "atacabila prin apel" (dar s-au dus cele 30 zile cand m-am uitat eu pe hartii ) :
- cheltuieli de judecata + sulta (in solidar cu alti 2 : un frate + necunoscut) : in total 8000 ron .
- un teren unde nu o sa ajung niciodata , in indiviziune cu cei 2 (la fel de interesati ca si mine). terenul face aprox 20.000 ron , la o evaluare din avion .

ce mai pot face ca sa ies macar pe zero sau cu pierderi minime din toata povestea asta.
- mai pot renunta la succesiune ?
- pot vinde / partea mea din teren inainte sa ies din indiviziune ?
- la cine platesc cheltuielile de judecata si sulta, cum le pot plati daca nici macar nu s-au calculat nominal, si ce se intampla daca nu platesc

multumesc

Cel mai recent răspuns: alex5 , utilizator 21:53, 3 Ianuarie 2024
Pai singur scrieți ca la momentul fiecărei etape a procesului ați tratat cu indiferenta situația. Acum nu mai puteți face nimic. Platiti ceea ce aveti hotarat prin sentinta apoi vindeti partea ce vi se cuvine si poate veți ieși pe "zero".
corect, dar ce poate face un om aflat la sute de km , pentru care deplasarea acolo nu merita eventualul castig ?
si acum nu mi-e clar nici la cine platesc cheltuielile de judecata si sulta, si cum le pot plati daca nici macar nu s-au calculat nominal (ci la comun, impreuna cu ceilalti doi)
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2024
alex5, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți face o procura cuiva din zona.
Cheltuielile de judecata se achita de regula, la trezorerie, în baza hotărârii judecătorești.
Art.455 din Codul de procedura civila
"Dacă în cauză sunt mai mulţi reclamanţi sau mai mulţi pârâţi, ei vor putea fi obligaţi să plătească cheltuielile de judecată în mod egal, proporţional sau solidar, potrivit cu poziţia lor în proces ori cu natura raportului juridic existent între ei."

Sulta o achitați celui indicat în hotărâre.
Dacă nu o achitați, nu veți putea vinde, pentru ca la Cartea funciară va fi notata la sarcini sulta pe care o datorați.
După ce achitați sulta, persoana care a incasat-o va trebui sa dea o declarație notariala ca a primit sulta. Iar cu acea declarație se va opera radierea din Cartea funciara.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va costa probabil câteva sute de lei (ca soluție de avarie )sa fi angajat un av pt o consultație și eventual pt redactarea unei intampinari.Faptul ca ați tratat cu lipsa de interes problema v a adus în situația actuala..Bine măcar ca sumele datorate nu sunt mai mari pt ca paguba dvs ar fi fost și mai greu de , .inghitit".Cheltuielile de judecata se achita reclamanților, nu așteptați pt ca va vor executa silit iar cheltuielile de executare va vor mari considerabil suma datorata.Contactati reclamanții solicitati un cont pt a le vira suma datorata (cheltuieli și sulta etc)Nu mai aveți la ce sa renunțați,nu mai aveți ce vinde la acest moment,orice smecherala românească e tardiva..
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
pana la urma cheltuielile de judecata se achita la trezorerie (cum spunea cineva mai sus ) sau in contul reclamantei ?

Alte discuții în legătură

Intr-un proces de partaj judiciar ,in care reclamanta a solicitat ... Alina Avila Alina Avila Intr-un proces de partaj judiciar ,in care reclamanta a solicitat iesirea din indiviziune ,eu trebuie sa fiu de acord? Eu as vrea ca imobilul sa il vindem la ... (vezi toată discuția)
Compensare cheltuieli si sulte leusan leusan Poate judecatorul sa se pronunte prin compensarea in natura a cheltuielilor de judecata ,datorii din pasiv si sulte , avind in vedere caparatul mai mare ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli judecata xp-kry xp-kry In urma unui proces de iesire din indiviziune trebuiesc achitate niste cheltuieli de judecata . Unde si cum se platesc acestea ?In comunicarea de la ... (vezi toată discuția)