avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune, teren nedorit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune, teren nedorit

succesiune, teren nedorit

Buna ziua,

acu vreun un an am fost dat in judecata de cineva care voia sa se faca succesiunea si sa se iasa din indiviziune. cica mostenisem (prin tatal meu decedat) , impreuna cu alti 4 , vreo 2 terenuri intr-un sat la sute de km de mine.
facandu-mi o socoteala rapida , am zis atunci ca nu ma intereseaza. am ignorat cam toate comunicarile , tot ce venea de la judecatoria aceea obscura.
m-am trezit cu o sentinta definitiva "atacabila prin apel" (dar s-au dus cele 30 zile cand m-am uitat eu pe hartii ) :
- cheltuieli de judecata + sulta (in solidar cu alti 2 : un frate + necunoscut) : in total 8000 ron .
- un teren unde nu o sa ajung niciodata , in indiviziune cu cei 2 (la fel de interesati ca si mine). terenul face aprox 20.000 ron , la o evaluare din avion .

ce mai pot face ca sa ies macar pe zero sau cu pierderi minime din toata povestea asta.
- mai pot renunta la succesiune ?
- pot vinde / partea mea din teren inainte sa ies din indiviziune ?
- la cine platesc cheltuielile de judecata si sulta, cum le pot plati daca nici macar nu s-au calculat nominal, si ce se intampla daca nu platesc

multumesc

Cel mai recent răspuns: alex5 , utilizator 21:53, 3 Ianuarie 2024
Se achita în contul reclamantului., doar în cazul in care ar refuza sa va pună la dispoziție un cont dupa ce au fost in prealabil notificati banii pot fi consemnați la CEC și recipisa depusa la un executor judecatoresc.Incercati sa luați legătura cu ei sau cu av acestora și rezolvați.Daca vor cumva sa va scaneze nu mai așteaptă mult și va executa silit..
in (ultima ?) hotarare , nu s-a stabilit cat trebuie sa plateasca fiecare. ci suma totala pentru cei 3 mostenitori . ce e de facut ? calculez eu partea mea conform cotelor , atat la cheltuielile de judecata cat si la sulta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intr-un proces de partaj judiciar ,in care reclamanta a solicitat ... Alina Avila Alina Avila Intr-un proces de partaj judiciar ,in care reclamanta a solicitat iesirea din indiviziune ,eu trebuie sa fiu de acord? Eu as vrea ca imobilul sa il vindem la ... (vezi toată discuția)
Compensare cheltuieli si sulte leusan leusan Poate judecatorul sa se pronunte prin compensarea in natura a cheltuielilor de judecata ,datorii din pasiv si sulte , avind in vedere caparatul mai mare ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli judecata xp-kry xp-kry In urma unui proces de iesire din indiviziune trebuiesc achitate niste cheltuieli de judecata . Unde si cum se platesc acestea ?In comunicarea de la ... (vezi toată discuția)