Buna ziua,
Detin o casa cu teren in suprafata totala de 475 mp. Paralel cu gardul dintre noi si o alta familie am ridicat in urma cu aprox 8 ani, un foisor din lemn, fara pereti, si un gratar din caramida. Familia cu care "impartim" gardul detine o casa cu teren in suprafata totala de aprox 700 mp. Zilele acestea, vecinii nostri, pregatesc de zor ridicarea unui foisor de lemn, chiar in dreptul foisorului nostru. Din spusele lor, acesta va avea in jur de 3.5 m inaltime, mult peste foisorul nostru si vor construi un perete din lemn pe latura dinspre noi. In ce masura este legala ridicarea acestui foisor fix in dreptul celui construit de noi? Avand in vedere inaltimea acestuia si faptul ca pe latura dinspre noi va avea un perete, voi pierde foarte mult din lumina care imi patrunde in foisor. Totodata intimitatea din propria curte imi este luata, prin pozitionare acestui foisor in dreptul foisorului meu. Mentionez ca au mult mai mult teren disponibil, mai mult de atat pe latura din spatele curtii acestia nu au vecini, este un teren viran. Multumesc.
Multumesc mult pentru informatii. As mai avea totusi o intrebare. In cazul in care sotul meu este inca angajat in aceasta companie, ce repercusiuni ar putea avea, asupra lui o chemare in instanta pentru neplata drepturilor? Ar mai putea continua sa lucreze acolo, este protejat in vreun fel chiar daca ii actioneaza in instanta? Sau il vor putea concedia fara probleme?.
Buna ziua,
Sotul meu se confrunta cu o problema legata de actvitatea pe care o desfasoara la serviciu. Conform unei anexe la contractul de munca, semnata atat de catre el ca si angajat cat si de angajator, are dreptul la plata unor bonusuri in cazul in care isi atinge targetul lunar. In conditiile in care din luna decembrie 2013 inclusiv, si-a atins targetul si chiar l-a depasit uneori, el nu si-a primit banii. Seful direct a invocat tot felul de motive pentru a nu-i plati suma ce i se cuvenea in urma atingerii targetului. In conditiile in care colegii lui isi primesc banii luna de luna. Mentionez faptul ca nu are niciun avertisment in acest sens, nicio informare oficiala, absolut niciun document in baza caruia i se refuza plata bonusului. I se comunica verbal faptul ca nu isi va primi banii, uneori chiar fara nicio justificare sau explicatie. V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu o solutie in acest caz. Se poate face ceva in acest sens? Exista vreo sansa de a recupera aceste sume de bani?
Multumesc