Multumesc pentru raspunsuri. Mai am pentru dumneavoastra cateva intrebari.
1)Pot sa cer si despagubiri pentru ca a fost amplasata aceasta cladire pe terenul meu si nu am putut intra in posesie mult mai repede? (Despagubiri morale sau chirie pentru perioada cat s-a folosit statul de bunul meu). Orice cladire are o fundatie si aici find vorba de o hala ma gandesc ca daca vreau sa construiesc o casa ar trebuii sa platesc foarte mult sa pot curata terenul?
2) Cum am mentionat am o hotarare definitiva ca acest teren este al meu. Dar cand am ajuns la partea de cladire a facut Consiliul o expertiza cat valoreaza cladirea si ce pot sa fac eu cu aceasta cladire si cati bani imi va aduce mie daca o reabilitez si o inchiriez. A facut domnul avocat recurs in care cerea sa se faca o noua expertiza, procesul in care ceream o noua expertiza l-am pierdut. Dupa ce imi gasesc un nou avocat si deschid un nou proces pentru respectiva cladire abandonata si dezafectata nu pot sa aduc 2-3 expertize?
Ma duc la 2-3 banci si incerc sa obtin finantare pe baza expertizei lor iar acestea imi vor spune ca nu pot primi o asemenea suma de bani......
3)Ma pot folosi de alte cazuri similare in care terenul a fost dat inapoi proprietarului, cu toate ca pe suprafata lui se afla o constructie(in cazul gasit este vorba de o centrala termica)?
4)Ma mai pot folosi si de faptul ca sunt cladiri similare dezafectate care au fost date gratuit pentru folosinta pe o perioada de 25 de ani unor fundatii(cazuri din alte orase)?
5)Sunt mai speciale fundatiile decat proprietarii terenului?
6)Am vazut recent un caz la televizor in care o tanara a pierdut un brat intr-un accident rutier. A dat statul in judecata si a primit un milion de euro despagubire. Eu(avocatul) nu poate sa spune in instanta ca aceasta cladire dezafectata este un pericol pentru cetateni si se poate intampla o nenorocire care va putea genera pierderi mai mari in cazul unui eventual accident.
Va multumesc din suflet pentru ajutorul acordat. Vreau sa inteleg cat mai bine aceste detalii si ce am de facut. Vreau sa stiu ce trebuie sa aud de la viitorul avocat si care sunt variantele de atac in acest caz.
Am castigat in instanta definitiv un teren pe legea retrocedarii dar pe acest teren se afla o constructie a consiliului judetean care este dezafectata si distrusa (mai are doar stalpii de rezistenta si tavanul).
Consiliul Judetean imi cere o suma exagerat de mare pentru aceasta constructie 100000 de euro ei justifica ca este o cladire de interes public.
Recent am aflat ca aceasta cladire si terenul aferent a fost data in cesiune in mod GRATUIT unei fundatii pentru 25 de ani.