avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare teren

Buna ziua

Am castigat in instanta definitiv un teren pe legea retrocedarii dar pe acest teren se afla o constructie a consiliului judetean care este dezafectata si distrusa (mai are doar stalpii de rezistenta si tavanul).

Consiliul Judetean imi cere o suma exagerat de mare pentru aceasta constructie 100000 de euro ei justifica ca este o cladire de interes public.

Recent am aflat ca aceasta cladire si terenul aferent a fost data in cesiune in mod GRATUIT unei fundatii pentru 25 de ani.

Ce pot sa fac in acest caz.

Ultima modificare: Duminică, 20 Iulie 2014
Anton777, utilizator
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa solicitati, tot in instanta, ridicarea bunurilor de pe teren si rezilierea acelui contract.
In situatia in care Consiliul judetean nu-si ridica acea cladire solicitati o evaluare a unui evaluator si platiti pretul.
Puteti solicita demolarea "cladirii" respective in instanta...sigur nu are autorizatie de constructie! Cat despre contractul pe 25 de ani cu fundatia, acesta nu va este opozabil, nefiind parte in contractul respectiv, deci nu trebuie sa il respectati!
Au autorizatie de constructie de pe vremea comunismului cand acolo era un depozit al consiliului.....

Poate ar trebuii sa mai adaug ca pot sa fac o legatura intre fundatie - consiliu judetean si avocatul meu.....:innocent:
Buna ziua,
Avocatul, daca stia despre toate acestea, ma refer la fundatie si contructie, trebuia sa solicite toate acestea in instanta inca din dosarul de retrocedare.
Restul .............
Nu este cazul si de o plangere penala? Si la consiliu se stia de situatia acelui teren.
Ultima modificare: Duminică, 20 Iulie 2014
Anton777, utilizator

Alte discuții în legătură

Evaluare imobil demolat vgina vgina Bunicii mei au avut o casa care a fost nationalizata si ulterior demolata.Am actul de propreietate teren,de nationalizare din anul 1960 ,am matricola de plata ... (vezi toată discuția)
Autorizatie nicole852107 nicole852107 buna ziua,vreau sa repar o cladire si sa-i schimb destinatia,este vorba de un grajd.vreau sa-l repar,si sa-l mansardez.in aceasta,sa fac o ... (vezi toată discuția)
Cum pot obliga pe cel care mi-a deteriorat un bun sa mi-l repare? ... magdalenamatei magdalenamatei Cum pot obliga pe cel care mi-a deteriorat un bun sa mi-l repare? Buna seara Am construit un gard din caramida cu inaltimea de 3,20m (fundatie de beton, ... (vezi toată discuția)