avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot obliga pe cel care mi-a deteriorat un bun sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot obliga pe cel care mi-a deteriorat un bun sa mi-l repare? ...

Cum pot obliga pe cel care mi-a deteriorat un bun sa mi-l repare?
Buna seara
Am construit un gard din caramida cu inaltimea de 3,20m (fundatie de beton, stalpi, centura superioara din beton armat acoperita cu tigla) cu lungimea de 25 m pentru a ma separa de constructia vecinului, care fusese realizata fara autorizatie. Acum cca 1 an concesiunea terenului vecin a fost "vanduta" unei persoane care a demolat constructia cu excavatorul si a ridicat un blocusor P+2 cu intentia de a vinde apartamentele si garsonierele (10). La demolarea constructiei mi-au creat fisuri in gard si cca 30% din tigle au fost sparte. "Investitorul" respectiv, care a ridicat constructia pe numele persoanei care detinea concesiunea terenului, nu pe numele lui mi-a promis in nenumarate randuri ca va repara gardul si va inlocui tiglele deteriorate, dar nu a facut nimic si acum o luna a vandut cladirea unui alt investitor care urmeaza sa o finalizeze si o vinde pe bucatele (apartamente, garsoniere).
Am discutat cu noul proprietar care refuza sa efectueze reparatia gardului si ma trimite sa il caut pe cel care i-a vandut.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta situatie. Pot apela la politia locala ca sa constate deteriorarea gardului pe partea unde s-a realizat demolarea si sa intocmeasca un proces verbal sau mi se va spune ca nu intra in atributiile lor?
Mi-am dat acordul la un notar pentru ridicara unei pensiuni P+2 de catre persoana care detine concesiunea, dar nu stiu daca in prezent constructia este pe numele acestuia sau a celor care au investit, respectiv cumparat . Noul proprietar nu a vrut sub nici o forma sa-mi spuna nici macar cum se numeste, asa ca daca ar fi sa actionez in instanta nici nu am datele de contact, ci numai adresa s-a care s-a ridicat constructia si numele celui care detine concesiunea.
In cazul in care nu voi gasi o solutie amiabila, pot sa cer si achitarea a jumatate din costul gardului chiar daca acesta a fost ridicat acum catva ani si nu am chitante?
Ma puteti ajuta va rog cu sfaturi cum ar trebui sa procedez?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: magdalenamatei , utilizator 20:10, 12 Decembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie fara respectare proiect , prejudiciu creat de schela si amenintare cu bataia DUMITRU_80 DUMITRU_80 Buna seara. In Septembrie 2019 vecinul mamei mele a solicitat sa ii dea o declaratie notariala pentru a primi autorizatie de demolare casa. Mama a foat de ... (vezi toată discuția)
Constructie gard cu vecin dificil Elysium13 Elysium13 Buna ziua ,am nevoie de niste sfaturi in legatura cu gardul de la casa .Imprejmuirea casei noastre este facuta pe hotar si gardul e facut in intregime de ... (vezi toată discuția)
Proiect de demolare Mircea Razvan Mircea Razvan Buna ziua. Am castigat definitiv un proces civil in care sunt abilitat sa demolez constructiile de beton si zidarie pe schelet metalic ( foste cotete ) ... (vezi toată discuția)