avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proiect de demolare
Discuție deschisă în Executare silită

Proiect de demolare

Buna ziua. Am castigat definitiv un proces civil in care sunt abilitat sa demolez constructiile de beton si zidarie pe schelet metalic ( foste cotete ) edificate de vecin in curtea interioara; fara autorizatie, partial pe terenul pe care il detin. Pe cheltuiala lui, daca el nu le demoleaza.Precum si un gard fara autorizatie in curtea principala din stalpi de fier, plasa si fundatie de beton, care imi fura din teren. Paratul refuza sa demoleze. Au trecut 4 luni de la sentinta definitiva. Am fost la autoritatea judeteana in disciplina in constructii si am intrebat ce trebuie sa fac. Mi-au spus ca trebuie sa am aprobat de catre serviciul de urbanism si de catre ei un proiect de demolare. Problemele sunt : 1/ constructiile nu au autorizatie de constructie deci nu exista scriptic, nu o are incadastrata; nu plateste impozit pe ele. 2/ O jumatate din constructia cotetului e pe terenul lui. Constructia e unitara cu placi de beton, incastrate in zidul casei, care a fost initial o unica casa a mamei mele pana la vanzarea unui apartament catre parat. Restul cotetului e pe terenul lui si se afla la distanta de 60 cm de limita de proprietate fata de mine si nu are acordul meu. Placile de beton si zidaria de caramida nu pot fi taiate pe mijloc la limita de hotar cu flexul cum ai taia o felie de tort. Se vor demola de la sine la orice interventie. Avocata mea spune altceva. Sa trec la executare cu demolare partiala pe terenul meu ca instanta m-a abilitat. Ceeace e inginereste e imposibil. Cine are dreptate si ce este de facut dpdv legal? Vecinul este om periculos.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Expert tehnic judiciar carea introdus in instanta civila marturie mincinoasa Mircea Razvan Mircea Razvan Am pierdut definitiv pe vechiul cod, la fond, apel si recurs, un proces de revendicare imobiliara , de daune aduse pentru degradarile peretilor casei ... (vezi toată discuția)
Sunt legale două autorizații de construire împrejmuire, una pe limita de hotar și alta la 12 cm, pe terenul vecinului? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin pana acum trei ani pentru tulburare de posesie, construire fara autorizare de cotete si gard de beton si zidarie pe terenul meu. Am ... (vezi toată discuția)
Anexa magazie lemne MihaiErik MihaiErik Bună ziua, stăm într o curte comuna în Brașov, și deținem 4 magazii de lemne construite în 1977 fără autorizație, care au fost transformate în ... (vezi toată discuția)