Buna ziua ,am nevoie de niste sfaturi in legatura cu gardul de la casa .Imprejmuirea casei noastre este facuta pe hotar si gardul e facut in intregime de noi.
Un vecin in fata casei noastre venit recent, a vrut neaparat ca sa ridice o bucata de gard de 2.3 m din caramida .
Am acceptat verbal,ca doar trebuie sa existe omenie intre vecini(desi nu stiam cat de mare va fi ) si acord comun iar dupa a mai venit ca mai vrea sa faca o bucatica de gard tot din caramizi ( 1.7) .Gardul meu arata din 3 nivele . ( Foarte inalt, inalt si mai jos ).
Atasez aici o poza :
[ link extern ]
Acum urmeaza problema :
A spus ca vrea sa isi faca inca un gard pe langa gardul nostru,mult mai inalt . Gardul nostru e vechi de 16 ani aproximativ dar o sa fie refacut de catre noi in anul urmator .
S-a discutat cu el si nu s-a ajuns la nicio intelegere , el nevrand deloc sa ne asculte opinia noastra si ca face doar cum vrea el ,desi e de datoria noastra sa facem gardul din spatele casei lui.
A doua portiune din caramida construita de vecinul (bucata de 6 randuri de caramizi) este conforma cu normativele de constructii de separare (garduri), avand inaltimea de 1.7m.
Portiunea de 9 randuri de caramida insa este deja considerabila constructie, avand inaltimea unei (viitoare) incaperi si este nevoie de autorizatie de constructie, cu PROIECT (si inclusiv acordul meu notarial).
Intrebarea finala este :
Avand in vedere ca nu au acordul meu SCRIS ,Au voie daca vor face gardul lor ( in terenul lor ) langa gardul nostru, sa il lege de stalpii nostri si pe aceeasi centura sau sunt OBLIGATI sa il faca cu centura lor separata si stalpii lor?
Si portiunea de 9 caramizi (2.3 m) , daca nu vrea sa o demoleze si sa aduca la acelasi nivel tot gardul ( de maxim 1.7) , putem sa o daramam noi avand in vedere ca el nu are autorizatie si nici acordul meu pentru acea constructie de 2.3 ?
Care ar fi solutiile de facut in aceasta situatie , in care chiar nu se poate ajunge la un numitor comun ?