avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... GARD SCUMP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

GARD SCUMP

Buna seara,intrebarea mea este daca un vecin care tine cu tot dinadinsul sa sicaneze un alt vecin il poate obliga pe acesta sa participe la cheltuielile construirii unui gard.:O
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 16:31, 3 Aprilie 2010
Intrebarea dvs ,vizeaza numai obligativitatea participarii la acoperirea costului gardului sau se intinde si "sicanarii" ?
Atata timp cat,respectivul vecin demareaza initiativa construirii unui gard,prin care sa isi delimiteze proprietatea,nu poate obliga terti la participarea acoperirii costurilor aferente
Gard intre cele doua proprietati ? Unde se va amplasa gardul?
Poate mai multe detalii ar prinde bine...

Cer scuze.Am uitat sa spun ca valoarea gardului este mare(acesta doreste sa-l faca din zidarie)si lungimea si inaltimea#-o lui este considerabila.Cred ca destule mii de E.
Aveti dreptate,nu am fost destul de explicita.Gardul despre care spun are o lungine de 60ml,desparte 2 prop. el vrea sa-l faca din caramida,la o inaltime de 2m si cred ca este vorba de 5-6000 de E.,"sicana"despre care spuneam este ca pe 20ml,gardul este f.bun.
Legal ,ridicarea unui edificiu nou,necesita autorizatie de constructie si certificat de urbanism a caror costuri intra in obligatia exclusiva a solicitantului.

Alte discuții în legătură

Gard delimitare vecin Cristianhurezan Cristianhurezan Buna seara, va rog frumos sa-mi raspundeti,daca se poate la urmatoarea problema: am cumparat,un apartament ,intr-o casa familiala,la parter;detinem in ... (vezi toată discuția)
Sunt legale două autorizații de construire împrejmuire, una pe limita de hotar și alta la 12 cm, pe terenul vecinului? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin pana acum trei ani pentru tulburare de posesie, construire fara autorizare de cotete si gard de beton si zidarie pe terenul meu. Am ... (vezi toată discuția)
Problema gard vecin george u george u buna ziua ,de vreo 2 ani parintii mei tot au probleme cu vecinii ( amenintari ,injurii,etc.) ultima problema vecinii au sarit la bataie pe motiv ca a intrat ... (vezi toată discuția)