avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... GARD SCUMP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

GARD SCUMP

Buna seara,intrebarea mea este daca un vecin care tine cu tot dinadinsul sa sicaneze un alt vecin il poate obliga pe acesta sa participe la cheltuielile construirii unui gard.:O
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 16:31, 3 Aprilie 2010
La o asemenea suma, chiar daca este un gard ce desparte doua proprietati, costul este suportat de cel care contracteaza lucrarea.. Mai cu seama daca, a luat aceasta hotarare unilateral...
Multumesc pentru raspunsuri.Aveti dreptate.Eu cind am facut gardurile am obtinut autorizatie de la primarie,am solicitat asistenta vecinilor respectivi la montarea stilpilor.Unul din garduri l-am facut in interiorul prop.mele (neintelegindu ma cu vecinul respectiv in al face pe vechiul amplasament).Am facut totul pe cheltuiala mea.
Constructia unui gard, bun proprietate comuna , fortata si perpetua (nu poate fi sistata prin imparteala ) presupune acordul ambilor copartasi.Altminteri, suntem in prezenta unui abuz de drept.
Din aceste considerente decurge si ideea ca suportarea cheltuielilor ocaziate de edificarea unui gard este de partea ambilor coproprietari, in mod proportional.
Numai inaltarea gardului e facuta de catre cel care doreste modificarea limitei dintre proprietati.

In caz de neintelegere, in vederea recuperarii sumelor de bani investite in vederea constructiei gardului, diferendul poate fi transat pe cale judiciara.
Insa , instanta de judecata va avea in vedere posibilitatile materiale ale fiecaruia dintre proprietarii vecini si, totodata, ce tip de gard se impunea pentru o buna delimitare.

Apreciez ca , desi cheltuielile cu privire la proprietate comuna sunt suportate in mod egal, nimeni nu poate constrange pe celalalt sa plateasca decat ceea ce impun "obiceiul sau normele locului ".
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Dna.avocat,multumesc mult pentru raspuns.Este de acceptat din partea mea ideea ca intre noi sa fie un gard de buna calitate si cit mai inalt (vecinul meu fiind o persoana nu tocmai simpatica) dar asta nu inseamna ca eu trebuie sa accept ca acest gard sa se faca cum doreste numai el.Multumesc din nou.SARBATORI FRUMOASE SI LINISTITE.:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard delimitare vecin Cristianhurezan Cristianhurezan Buna seara, va rog frumos sa-mi raspundeti,daca se poate la urmatoarea problema: am cumparat,un apartament ,intr-o casa familiala,la parter;detinem in ... (vezi toată discuția)
Sunt legale două autorizații de construire împrejmuire, una pe limita de hotar și alta la 12 cm, pe terenul vecinului? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin pana acum trei ani pentru tulburare de posesie, construire fara autorizare de cotete si gard de beton si zidarie pe terenul meu. Am ... (vezi toată discuția)
Problema gard vecin george u george u buna ziua ,de vreo 2 ani parintii mei tot au probleme cu vecinii ( amenintari ,injurii,etc.) ultima problema vecinii au sarit la bataie pe motiv ca a intrat ... (vezi toată discuția)