Eu am , in felul meu m-am asigurat ca ar fi ok prin intrebarile adresate patronilor daca as fi eligibil pt a face acel imprumut bancar , dupa vechimea in munca , dupa salariul obtinut dar dupa cum se vede ei au avut grija sa ma pacaleasca f urat. Acum eu realizat ca am fost inselat ,am vrut sa-i ajut si mi s-a intamplat acest lucru aiurea tare. In acest dosar sunt invinovatit de 3 infractiuni , 1 , uz de fals 2,aderare la grup infractional ,3 fals in inscrisuri . Stiu ca este imposibil sa ies basma curata din aceasta cacialma dar desi toate " drumurile duc la Roma " ( mai cu seama spre patron ) in rechizitoriu , ca el a facut in fals , ca el a achitat 19 rate lunare din credit si altele ... eu sunt totusi acuzat iar in plus gasesc in tot acest rechizitoriu contraziceri de sine. Pe baza acelei semnaturi de care eu va cer pareri sunt acuzat de cel putin 2 dintre infractiuni si vreau sa lamuresc situatia ca nu ar fi corect ca sa fiu acuzat ca am semnat daca nu am semnat si nici nu este o dovada certa din partea procurorului ca eu am semnat. Eu va multumesc din suflet pt raspunsurile Dv , nu rog pe nimeni sa ma creada dar sunt un om disperat si fara ajutor , multi poate ma judeca si ma fac prost dar ca al doilea patron fiind sora mea e oarecum justificat ca am acceptat sa-i ajut dar in conditii legale pt ca eu nu am platit in viata mea o amenda. Sper sa ies totusi cu bine din aceasta problema . RESPECT tuturor :love2:
Qubik, eu am fost rugat sa i ajut cu niste bani pt a cumpara aparatura in firma si eu am semnat doar contractul de credit la banca dar nu si contractul individual de munca ( ala facut in fals de patron ) care a fost prezentat la unitatea bancara., Patronul mi-a spus ca se ocupa el de acte cunoscand pe cineva ( in speta directorul punctului bancar) la care s-a facut creditul. Iar fara ca eu sa stiu el a facut acel fals, adica a facut o copie in fals a contractului de munca cu care eram angajal la firma lui, dar a modificat suma si a pus nu stiu cum semnatura mea si stampila ITM de la contractul original, eu nu am semnat acel contract. Doar ontractul meu individual de munca, cel care a fost inregistrat la ITM are semnatura mea in original . Plus ca pe acel fals semnatura mea e lalaita rau pe la mijloc ...
da, asa mi-a sugerat avocatul platit deja cu jumatate onorariul cerut , precesul va avea al doilea termen in data de 19 septembrie caci la primul termen s-a amanat. Am sa fiu un pic mai impunator cu avocatul meu si sper sa pot iesi cat de cat bine din aceasta situatie. Dupa ce acest patron m-a adus pe mine in aceasta situatie a mai racolat si pacalit 15 persoane dintr o categorie sociala joasa, dar acei oameni erau de acord sa li se faca acte false si li se dadea o suma de bani din credit iar ei erau de acord. insa la mine a fost alta situatia desi lucram si am lucrat la ei in firma timp de 2 ani, m-au pacalit , folosit si prostit pe fata. Acum sunt invinovatit de 3 infractiuni printre care si aderare la grup infractional desi eu nici macar nu am avut habar de acele persoane afland elesi depspre toate falsurile in timpul cercetarii penale .Imi asum raspunderea ca am fost inselat dar totusi e strigator la cer. va multumesc enorm.
am angajat un avocat deja dar el probabil ca sa isi ia banii si sa termine mai repede imi sugereaza sa merg pe recunoastere si sa las sa ma judece dupa probele din dosar,Eu nu am ce sa recunosc, eu am declarat si vreau sa se stie adevarul , in rechizitoriu am gasit contraziceri de sine si neadevaruri care nu pot fi probate de cate dl procuror pt ca nu a existat asa ceva dar totusi ma acuza,Eu pot proba cu martori ca nu a fost asa cum spune dl procuror. Platile au fost facute de catre patron in numerar cu datele lui personale si semnatura lui pe chitanta , am una din aceste chitante in original .Multumesc din suflet pt raspunsuri , nici nu aveti habar cat de mult ma ajutati , ma simt in ghiarele raului si nimeni nu vrea sa ma ajute , nu am bani si nimeni nu imi da un sfat gratis ... multumesc
multumesc pentru raspuns , Angajatorul este practic fugit din tara. Situatia sta de fapt in felul urmator , Eu lucram acum sase ani in urma la acel patron iar el era asociat cu sora mea in acea firma . A mai fost nevoie de ceva bani pt achizitionarea aparaturii in firma, Patronii aveau credite bancare personale si am fost rugat sa-i ajut cu un credit bancar pe numele meu la care ei sa puna garantie aparatura din firma si cu angajamentul ca intr un an vor plati creditul . Eu am pus intrabarile de rigoare si patronii m-au asigurat ca sunt eligibil pt a face acel credit legal si mi-au spus ca au ceva cunostinte la sediul bancii si ca se ocupa mai repede de acte. Ei s-au ocupat de acte si eu doar am semnat contractul de credit la banca si am luat banii care imediat i-am dat lor. Ei au platit 19 rate lunare si dupa au intrat in faliment nemaiputand plati , au plecat din tara si eu m am trezit cu politia pe cap, fiind acuzat de aceste falsuri . Eu am vrut sa-i ajut omeneste si ei su facut falsuri fara ca eu sa stiu ... acum trebuie sa platesc si datoria si penal :(
buna ziua, as dori sa aflu daca se poate face expertiza grafologica pe o copie a unui contract individual de munca care este fals, deci nu exista un original ... ? Sunt trimis in judecata pe motivul ca am semnat un contract de munca cu date nereale, dar eu nu am semnat asa ceva, fostul meu patron a folosit pt un credit bancar un contract individual de munca cu numele meu in fals fabricat de el, la dosarul de credit se afla doar copia contractului avand mentionat in scris de mana de catre patron " CONFORM CU ORIGINALUL, SEMNATURA PARTONULUI SI STAMPILA FIRMEI", exista si o semnatura a mea dar nu stiu cum a falsificat-o ca eu nu am semnat asa ceva. Vreau sa stiu daca pot sa ma apar cumva pentrut ca procurorul de caz ma acuza cu o copie, neavand originalul. :( Multumesc anticipat . Respect.