avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Expertiza grafologica, nelamurire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Expertiza grafologica, nelamurire

buna ziua, as dori sa aflu daca se poate face expertiza grafologica pe o copie a unui contract individual de munca care este fals, deci nu exista un original ... ? Sunt trimis in judecata pe motivul ca am semnat un contract de munca cu date nereale, dar eu nu am semnat asa ceva, fostul meu patron a folosit pt un credit bancar un contract individual de munca cu numele meu in fals fabricat de el, la dosarul de credit se afla doar copia contractului avand mentionat in scris de mana de catre patron " CONFORM CU ORIGINALUL, SEMNATURA PARTONULUI SI STAMPILA FIRMEI", exista si o semnatura a mea dar nu stiu cum a falsificat-o ca eu nu am semnat asa ceva. Vreau sa stiu daca pot sa ma apar cumva pentrut ca procurorul de caz ma acuza cu o copie, neavand originalul. :( Multumesc anticipat . Respect.
Cel mai recent răspuns: Ina Dimitriu , Consilier juridic 15:22, 28 August 2014
Fireste ca instanta poate dispune expertiza grafologica, indiferent daca este vorba de o copie sau de un original. Nu inteleg in schimb, de ce procurorul de caz nu a solicitat originalul contractului de la angajator, din moment ce pe copia de la dosarul penal, angajatorul este cel care a scris " conform cu originalul", a semnat si a pus si stampila.
In consecinta, solicitati instantei sa se aduca originalul si sa se dispuna expertiza grafologica.
Ar mai fi o idee, de pus in practica, si anume citarea ofiterul de cont care a acordat creditul. Daca acesta nu va vazut niciodata "la fata" si pe documentele bancii nu exista semnatura dvs. , in calitate de titular de credit, evident ca altcineva a comis o infractiune.
multumesc pentru raspuns , Angajatorul este practic fugit din tara. Situatia sta de fapt in felul urmator , Eu lucram acum sase ani in urma la acel patron iar el era asociat cu sora mea in acea firma . A mai fost nevoie de ceva bani pt achizitionarea aparaturii in firma, Patronii aveau credite bancare personale si am fost rugat sa-i ajut cu un credit bancar pe numele meu la care ei sa puna garantie aparatura din firma si cu angajamentul ca intr un an vor plati creditul . Eu am pus intrabarile de rigoare si patronii m-au asigurat ca sunt eligibil pt a face acel credit legal si mi-au spus ca au ceva cunostinte la sediul bancii si ca se ocupa mai repede de acte. Ei s-au ocupat de acte si eu doar am semnat contractul de credit la banca si am luat banii care imediat i-am dat lor. Ei au platit 19 rate lunare si dupa au intrat in faliment nemaiputand plati , au plecat din tara si eu m am trezit cu politia pe cap, fiind acuzat de aceste falsuri . Eu am vrut sa-i ajut omeneste si ei su facut falsuri fara ca eu sa stiu ... acum trebuie sa platesc si datoria si penal :(
Este complicata situatia in care va aflati.
Nu pregetati sa va angajati un avocat, pana nu va fi prea tarziu pentru dumneavoastra.
Inteleg sa platiti creditul, din moment ce ati semnat, dar sa si raspundeti penal, avand in vedere situatia descrisa, ar fi injust.
Ati spus ca "ei" au platit ratele. Cum s-a procedat? Ati depus dvs. ratele in numerar? Va intreb pentru ca daca exista macar o plata facuta in numele societatii (am mai intalnit), sau de catre o alta persoana decat dvs., va este de folos in dosarul penal, pentru a demonstra ceea ce sustineti.
am angajat un avocat deja dar el probabil ca sa isi ia banii si sa termine mai repede imi sugereaza sa merg pe recunoastere si sa las sa ma judece dupa probele din dosar,Eu nu am ce sa recunosc, eu am declarat si vreau sa se stie adevarul , in rechizitoriu am gasit contraziceri de sine si neadevaruri care nu pot fi probate de cate dl procuror pt ca nu a existat asa ceva dar totusi ma acuza,Eu pot proba cu martori ca nu a fost asa cum spune dl procuror. Platile au fost facute de catre patron in numerar cu datele lui personale si semnatura lui pe chitanta , am una din aceste chitante in original .Multumesc din suflet pt raspunsuri , nici nu aveti habar cat de mult ma ajutati , ma simt in ghiarele raului si nimeni nu vrea sa ma ajute , nu am bani si nimeni nu imi da un sfat gratis ... multumesc
Cum sa recunoasteti o fapta daca nu ati comis-o?
Pentru organele de cercetare, ar fi trebuit sa constituie un inceput de proba in sprijinul celor sustinute de dvs., faptul ca angajatorul achita ratele creditului. De ce sa achite direct patronul si pe numele lui, un credit luat de dvs. cand nu exista nici o intelegere in acest sens?
Este de indatorirea politistului si procurorului, sa insiste in aflarea adevarului, si ca atare daca au dat aceasta solutie de trimitere in judecata, inseamna ca se bazeaza pe probele din dosar, chiar daca insuficient analizate.
Inteleg situatia disperata in care va aflati si care atare incerc sa va ajut in masura expertizei si experientele mele.

Alte discuții în legătură

Plangere penala pt fals si uz de fals Consultant Covasna Consultant Covasna Doresc sa depun plangere penala impotriva fostului angjator pt fals si uz de fals. Dansii au falsificat o nota explicativa scrisa de mine si au depus la ... (vezi toată discuția)
Dosar penal cataforest cataforest Buna ziua azi am primit acasa o citatie de la procuror pe numele meu intr-un dosar din anul 2006 in calitate de faptuitor.In acest dosar este vb despre un fals ... (vezi toată discuția)
Verificare de scripte liviu2802 liviu2802 Buna ziua! Vin cu rugamintea de a ma lamuri cu privire la procedura de verificare scripte intr-un dosar la care este adusa ca proba copie a unui inscris facuta ... (vezi toată discuția)