avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala pt fals si uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala pt fals si uz de fals

Doresc sa depun plangere penala impotriva fostului angjator pt fals si uz de fals.
Dansii au falsificat o nota explicativa scrisa de mine si au depus la instanta civila in dosarul de intampinare. daca depun plangere penala si in cursul cercetarii penale daca se solicita originalul pt a compara cu copia xerox falsa si angajatorul declara ca a pierdut actul original atunci ce pot face? Poate scapa asa simplu angajatorul pur si simplu declarand pierdut documentul?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:23, 19 Februarie 2011
Solicitati expertiza grafologica in cauza.La instanta civila solicitati comparare de scripte.
in ce sens au falsificat acea nota explicativa? dati mai multe detalii.
ideea este ca nu scrisul meu este alsificat ci din sase pagin cate am scris eu 6 pagini complete atunci cand au xeroxat au depus doar 4 pagini si din pagina 4 a fost xeroxat doar jumatate din pagina pe partea de jos a paginii au pus o foaie a5 alba ca sa nu se xeroxeze si partea de jos care ii incrimina.
situatia prezentata de dvs este interesanta.
cum privesc eu problema:
-in primul rand, ar trebui sa aveti dvs macar o copie dupa intreg documentul;
-sa solicitati sa prezinte in fata instantei documentul in original si in totalitate;in cazul in care nu mai au acel document, instanta poate sa nu tina cont de el,considerand(cu alte prezumtii,probe, ca nu prezinta o doza de autenticitate clara,certa)
-desigur,ganditi-va sa demonstrati ca cele scrise de dvs in acele pagini"lipsa"le puteti dovedi si printr-un alt mijloc de proba
ca idee-ceea ce a-ti prezentat, in cazul in care nu aveti macar o copie dupa intregul act in posesia dvs, este aproape imposibil a fi incadrata ca fiind o fapta penala.
oricum cert este un lucru;puteti apela la un expert grafolog care sa isi prezinte pe baza unui raport opinia;un text nu poate fi intrerupt brusc,etc;mai ales ca in finalul raportului trebuia sa fie semnatura dvs, o stampila,etc
Dl Gabriel.
Este foarte corect ceea ce spuneti referitor la semnatura.
Falsul se poate observa clar.
Dupa ce am scris toate cele 6 pagini abia atunci si a adus aminte sefa comisiei disciplinare ca trebuie sa semnez si sa datez fiecare pagina in parte si deasemenea ca trebuie sa scriu pe ultima pagina "Sustin si semnez pentru cele declarate".
Am procedat astfel am semnat si datat fiecare pagina in parte dar ne avand suficien spatiu liber pe pagini a trebuit sa semnez chiar in josul paginii ca abia a incaput semnatura si data.
Si culmea pe pagina patru unde teoretic as fi avut spatiu destul , aproape jumatate de pagina unde sa senez, si sa datez, semnatura apare totusi chiar in partea de jos a paginii, se vede clar ca abia a incaput, si deasemenea nu este nici mentiunea cu sustin si semnez pentru cele declarate.
Au falsificat acest act deoarece continea aspecte despre cum au vrut sa ma mituiasca cu 5 salarii comp daca plec de buna voie din banca, continea aspecte cu care m au acuzat ca as juca pe jocuri de noroc , si continea aspecte in care m au acuzat ca doresc sa creditez o firma care stiu ca se afla in faliment, toate cu motivul ca sa obtin favoruri ilicite de la administratorul societatii."Tin sa mentionez ca dupa ce m au concediat au acordat creditul firmei respective, din senin nu a mai fost in faliment :+)"
As dori sa va adresez o intrebare pe privat.
Va deranjeaza?

Alte discuții în legătură

Proces penal-fals si uz de fals CORTEX CORTEX Buna ziua. Am depus plangere penala pt fals si uz de fals impotriva unei persoane. S-a dat NUP de catre procuror, si la fel de catre prim procuror. Am facut ... (vezi toată discuția)
Daca se minte intr-o declaratie data in fata politiei ... ce se intampla ? fals uz de fals ? nimeni vinovat ! doderosandro doderosandro Un angajator a fost reclamat politiei-parchetului,pentru falsificarea unor documente: Contracte de munca, state de plata,incetare contract de munca. Se face ... (vezi toată discuția)