avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daca se minte intr-o declaratie data in fata politiei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca se minte intr-o declaratie data in fata politiei ... ce se intampla ? Fals uz de fals ? Nimeni vinovat !

Un angajator a fost reclamat politiei-parchetului,pentru falsificarea unor documente: Contracte de munca, state de plata,incetare contract de munca. Se face expertiza grafologica a acestor documente.se dovedeste prin expertiza a fii nesemnate de angajati ( false ). Dar inainte ca aceste documente sa fie expertizate grafologic
-. Angajatorul este chemat la politie si da declaratie. Cum ca: Nu este nimic adevarat si ca documentele sunt semnate de angajati.
In raportul de expertiza grafologica se scrie clar:Nici una din semnaturi nu apatine angajatilor. Se considera si Fals in declaratii ? in afara falsului si uzului de fals ?
Iar daca aceste semnaturi false nu apartin ( Angajatorului ) iar acesta nu spune politiei... Cine este vinovat ?????
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:16, 10 Noiembrie 2011
ptr a se retine infractiunea de fals trebuie identificata persoana care a falsificat respectivele semnaturi. Asta se poate face tot prin expertiza - se iau specimene de scris de la persoanele suspectate si apoi se compara cu semnaturile falsificate. Este posibil ca expertiza sa nu gaseasca nimic concludent si atunci faptuitorul va scapa insa actele false pot fi anulate de partea interesata printr-o actiune in instanta.
Foarte corect d.le avocat,dar ??? INTREBARE ? Intr-o societate comerciala cazul nostru un:S.R.L. Angajatul nu are cunostiinta de falsuri. Angajatorul ( Patron ) nu are cunostiinta de falsuri. NU EXISTA NICI UN VINOVAT ? Cine administreaza firma nu trebuie sa stie cum si cine a comis falsurile ? Sau aceste contracte de munca ,,FALSE,, Au ajuns la I.T.M. Impotriva vointei lui...Nu stiu poate spun aberatii dar cineva din firma se face raspunzator... exista vre-o explicatie ?
Cine se face raspunzator ?
raspunzatoare este persoana IDENTIFICATA si PROBATA a fi savirsit infractiunea in conditiile prevazute de legea penala. Faptul ca banuiti ca actele au fost falsificate de administrator / contabil/director resurse umane nu este suficient ptr a se retine o infractiunein sarcina unei dintre persoanele mentionate.
iar probatoriul in materie de fals implica in mod obligatoriu o expertiza grafologica. in functie de rezultatul ei se va decide in continuare.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
Mihai Costache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)
Cine este falsificatorul ? doderosandro doderosandro In cazul unor falsuri cine se face raspunzator ? De la politie a venit raspunsul de la : Expertiza grafologica data de un expert. Si se scrie ca: Semnatura ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals titiana02 titiana02 inscris sub semnatura privata falsificat apoi folosit in instanta fara ca instanta sa ia in considerare acest inscris,in civil.Nu au fost create prejudicii ... (vezi toată discuția)