avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FALSIFICARE SEMNATURA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FALSIFICARE SEMNATURA

Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi.
Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste conditiile infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Multumesc!
Intruneste conditiile unui concurs de infractiuni : fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.
Parerea mea este ca nu e concurs de infractiuni. Uzul de fals e absorbit in infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Art. 290. - Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul din modurile arătate în art. 288, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Tentativa se pedepseşte.
Sper ca e la subiect
Formulati o plangere penala imptriva angajatorului si in urma cercetarilor ce se vor efectua in cauza se va constata existenta sau inexistenta infractiunii de fals.
Din continutul solicitarii dvs. nu rezulta ce anume a falsificat, condica de prezenta, pontaj, ect.
Totodata trebuie sa mai precizati si ce anume s-a intimplat in continuare cu " falsurile respective"
Aveti posibilitatea de a formula o plingere penala la Parchet si in functie de rezultatul cercetarilor se va stabili daca a fost sau nu savirsita vreo fapta prevazuta de legea penala.
Potrivit art. 291 Cod penal, uzul de fals constă în folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice.
Prin urmare, textul sus-menţionat încriminează folosirea înscrisurilor ce pot constitui obiectul material al infracţiunilor prevăzute de art. 288, art. 289 şi art. 290 Cod penal - fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată .
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Fals in acte marinescuioan marinescuioan care este condamnarea pt fals in acte si prescriptia daca a fost intrerupta (vezi toată discuția)
Fals în acte szenikop szenikop Fostul meu soţ a falsificat un contract de vânzare cumpărare, falsificând şi semnăturile martorilor. Ce urmări legale poate avea (vezi toată discuția)
Pedeapsa maxima pentru fals sub semnatura privata mariamem mariamem Buna ziua Care este pedeapsa maxima pentru fals sub semnatura privata cu scopul modificarii actului constitutiv al societatii in adunarea aga? Am ridicat ... (vezi toată discuția)