avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedeapsa maxima pentru fals sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedeapsa maxima pentru fals sub semnatura privata

Buna ziua


Care este pedeapsa maxima pentru fals sub semnatura privata cu scopul modificarii actului constitutiv al societatii in adunarea aga? Am ridicat copii dupa actul constitutiv actualizat de la RC si am vazut ca in anul 2007 si 2008 s-a modificat actul constitutiv cu semnatura "mea" falsa. De altfel sunt si doua feluri de semnaturi diferite.
Va multumesc.
Vedeti Codul penal:
Falsul în înscrisuri sub semnătură privată
Art. 290. - Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul din modurile arătate în art. 288, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Tentativa se pedepseşte.
Daca asociatul meu a folosit de mai multe ori semnatura falsa in locul semnaturii mele , este posibil sa primeasca doar amenda ? Eu sincera sa fiu pentru cate a facut as vrea sa se duca la puscarie. Eu nu as fi avut curajul sa fac asa ceva vreodata.
Este posibil sa primeasca doar amenda sau inchisoare cu suspendare asta si in functie de antecedentele lui penale,conduita lui in societate si avocatul pe care il are....
Faceti plangere penala la Parchet pentru "fals in inscrisuri sub semnatura privata" - art.290 C.pen. şi pentru "uzul de fals"-infractiune prevazuta si pedepsita de C.penal :
Uzul de fals
Art. 291. - Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă când înscrisul este sub semnătură privată.

Cu doua infractiuni bine probate (dovedite) va fi cam greu sa i se aplice numai o amenda...;)
Multumesc pentru raspuns. Inchisoare banuiesc ca i se va da doar cu suspendare sub supraveghere pe o perioada care o sa constituie termen de incercare.Dar imi convine si asa. Sper sa pateasca asa ca sa nu mai poata sa fie administrator la noua societate care si-a deschis-o facandu-mi concurenta neloiala.
Vroiam sa va mai intreb daca trebuie sa merg undeva inainte de plangerea penala de la Parchet pentru expertiza grafoscopica? Nu am gasit nici o firma particulara la mine in oras si nu stiu unde as putea merge sa cer asta.
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2009
mariamem, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in acte marinescuioan marinescuioan care este condamnarea pt fals in acte si prescriptia daca a fost intrerupta (vezi toată discuția)
Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)
Fals în acte szenikop szenikop Fostul meu soţ a falsificat un contract de vânzare cumpărare, falsificând şi semnăturile martorilor. Ce urmări legale poate avea (vezi toată discuția)