avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... verificare de scripte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

verificare de scripte

Buna ziua! Vin cu rugamintea de a ma lamuri cu privire la procedura de verificare scripte intr-un dosar la care este adusa ca proba copie a unui inscris facuta in fals in numele meu prin care as fi imprumutat o suma de bani de la o persoana. Mentionez ca semnatura cred ca este copiata la xerox de pe alt document sau este imitata iar respectivul a uitat sa faca mentiunea :,,bun si aprobat pentru suma de...,, asa cum prevede legea.
Cel mai recent răspuns: liviu2802 , utilizator 17:14, 6 August 2010
pt verificarea de scripte este nevoie de inscris in original.Apoi puteti solicita expertiza grafologica asupra inscrisului!
Buna ziua !
Consider ca, mai degraba,va folositi de denuntarea inscrisului ca fiind un fals.
Puteti s- o faceti pe cale principala, prin adresarea denuntului organelor de cercetare penala sau procurorului, sau pe cale incidentala, in cadrul unui proces penal in care a fost prezentat actul pretins falsificat.
Cu stima !
In primul rand solicitati sa se depuna inscrisul original sau cel putin sa-l prezinte la instanta de judecata pentru comparare cu copia depusa la dosar.
Si apoi, plangere penala pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Verificarea de scripte se face de catre judecator, la un termen de judecata, la care va va pune in vedere sa prezentati si scripte de comparatie (alte inscrisuri scrise si semnate de dumneavoastra) si la care veti scrie si semna in fata judecatorului sezand pe scaun si stand in picioare. Asta daca nu este vorba de un inscris autentic, inscris care ramane valabil pana la inscrierea in fals.
Va multumesc pentru raspuns si promptitudine. Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca intr-un proces / litigiu de munca /arat instantei ca actele sunt false. ce se intampla? benga112 benga112 Daca intr-un litigiu de munca am dat in judecata angajatorul.Pentru neplata salari, + concediu de odihana. Desfacere contract de munca. Si spun instante ca ... (vezi toată discuția)
Munca fara contract dorel13 dorel13 Stiind ca este angajatul unei firme( i se desfacuse contractul de munca fara a depune o demisie si fara a primi o decizie), o persoana a lucrat timp de un an ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre fals stepano stepano buna seara! ce sanse am in instanta, daca precontractul de vanzare/cumparare, facut de mana (nu la notar) pentru o casa, este modificat! Mai exact am primit ... (vezi toată discuția)